Må endre navn på gravlund

Sandnessund gravlund får ikke lov til å hete nettopp det, isteden må kommunen endre det til Sandnessundet (med et-endelse).

Jens Ingvald Olsen (Rødt).  Foto: Marius Hansen

nyheter

Det er etter et pålegg fra Statens kartverk som stavemåten må endres.

Det offisielle navnet på den nye gravlunden må følge «Lov om stedsnavn».

I nevnte lov sies det at det såkalte «primærnavnet» skal være retningsgivende for alle andre navn knyttet til det geografiske området.

Og ettersom sundet mellom Tromsøya og Kvaløya heter Sandnessundet, så må altså gravlunden hete det samme.

I kultur-, idretts- og friluftskomiteen var politikerne innstilte på å ikke følge Kartverkets anbefaling.

Rødts Jens Ingvald Olsen mente imidlertid at det ville være fånyttes å gå mot Kartverket.

– Det finnes mange tilfeller når man bør drive med sivil ulydighet, men dette er ikke et slikt. Vi vil få et byråkratisk problem i fanget, så derfor bør vi gjøre som Kartverket vil i denne saken.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter