Setter opp vakter mens de frakter stein til sherpatrappa

Tromsø kommune stenger turvei og stier og skal onsdag ettermiddag fly stein opp til sherpatrappa.

NY RUNDE: Onsdag fraktes det flere steinblokker til Sherpa-trappa. Foto: Margrethe Rabås  Foto: Margrethe Rabås

nyheter

Ifølge Tromsø kommune er det nå siste innspurt i arbeidet med sherpatrappa. Onsdag mellom klokken 13.30 og 15.30 skal de igjen bruke helikopter for å få fraktet stein til sherpatrappa som går opp fjellet.

I forbindelse med helikopterflygingen stenger de store turområder mens arbeidet pågår.

Forrige gang det ble fraktet stein, falt en 1.000 kilo stor stein ned fra helikopteret og landet bare noen meter fra lysløypa i Tromsdalen.

Her er det stengt

Kommunen opplyser at de derfor stenger turveien på sørsida av Tromsdalselva.

– Området mellom Tønna og Gjetarsteinen/Sportskafeen stengt for all ferdsel av hensyn til sikkerheten, skriver kommunen i ei pressemelding.

I tillegg er også fjellheisen-stien som går opp aksla stengt.

Setter opp vakter

For dem som har planlagt en trimtur i området, så vil kommunen skilte til alternative turveier. De skal også sette opp vakter for å forhindre at turfolk forviller seg inn i det sperrede området.

– Sperringene er plassert ut av sikkerhetsmessige hensyn. Det ligger steinblokker på opp mot et tonn her oppe, og hvis man ikke viser hensyn og er forsiktige med håndteringen av dem, så kan det faktisk utgjøre veldig stor skade på folk. Jeg håper at folk respekterer sperringene, og forholder seg til andre løyper i denne perioden, uttaler Henrik Romsaas i Park og veg i pressemeldingen.

For dem som absolutt vil opp til fjellheisen eller Fløya, så anbefaler kommunen at de enten bruker den bratte stien under fjellheisen, eller den slake Dalbergstien.