Vegvesenet skal ha folkemøte om byens problemkryss

Har du forslag til bedre veiløsning i Giæverbukta, Breivika eller Langnes? Nå inviterer Statens vegvesen til møte der de vil høre tromsøfolkets mening.

MYE KØ: Kryssene i Giæverbukta og i Breivika klarer ikke ta unna trafikken i rushtiden. Nå vil veivesenet ha innspill fra byens befolkning på hvordan problemene kan løses.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

Mandag 28. august inviterer Statens vegvesen og Tromsø kommune til folkemøte på rådhuset. Det skal bygges tunnel mellom Breivika og Langnes og veivesenet har nå startet arbeidet med en reguleringsplan for området.

15.000 kjøretøy bruker Tverrforbindelsen

I Breivika og på Langnes er det mer trafikk enn kryssene klarer å ta unna i rushtiden. Derfor vil veivesenet høre fra dem som bruker de aktuelle veiene.

– Allerede fra starten ønsker planleggerne innspill og dialog med både naboer og brukerne av veiene i området, skriver Statens vegvesen i ei pressemelding.

PLANSKISSE: Dette er mulighetene Statens vegvesen jobber med i forbindelse med en ny tunnel fra Breivika til Langnes. Illustrasjon: Statens vegvesen 

 

Hver dag bruker mer enn 15.000 kjøretøy Tverrforbindelsen. Målet med en ny tunnel er å hjelpe busser og tungtrafikk fram, da de ofte får problemer i Tverrforbindelsen.

– Målet med dette prosjektet er å spre trafikken på en måte som får folk raskere fram dit de skal. I dag må alle en runde gjennom Giæverbukta, enten de skal til flyplassen, Hamna Reinøya eller Hillesøya, og det er ikke effektivt, sier prosjektleder Veronica Wiik i pressemeldingen.

Flere møter

Mandagens folkemøtet er bare det første av en rekke folkemøter, varsler veivesenet. Når de er ferdige med reguleringsplanen vil de invitere til nytt møte for å presentere planen.

– Mandagens møte kan være nyttig for alle parter, både de som har spørsmål til oss om dette prosjektet og de som har informasjon vi kan ha bruk for i planleggingen, sier Wiik.