Telegrafbukta

Nå skal engangsgrillene vekk

Tre flunkende nye fellesgriller er kommunens nye våpen mot de forsøplende engangsgrillene i Telegrafbukta.

FELLESGRILLER: Henrik Romsaas og Kristin Røymo oppfordrer byens befolkning om å bruke de nye fellesgrillene i Bukta istedenfor engangsgriller. Foto: Christer Pedersen 

TILRETTELAGT: Det er tre nye griller som er satt ut i Bukta – den ene ved den vesle kollen helt vest i Telegrafbukta. 

VED AKVARIET: Den tredje fellesgrillen er montert like sør for det gamle akvariet i Folkeparken. 

FLUNKENDE NYTT: Grillene er barnesikre – de blir ikke varme – og trenger ikke tømming på flere år, forteller Henrik Romsaas og Kristin Røymo. 

nyheter

100.000 kroner har man brukt fra kommunens side på tre nye griller i rustfritt stål som nå er satt ut i Telegrafbukta.

Ved siden av gruven helt øst, ved den vesle kollen vest i Bukta, samt i skogen ved siden av det gamle akvariet har grillene blitt støpt og skrudd fast i marka.

– Det er griller som skal fungere for opp til 18 personer samtidig, forteller prosjektleder for Tromsømarka ved Bydrift, Henrik Romsaas.

Oppgradering

Sammen med ordfører Kristin Røymo viser han fram de nye grillene, og de to "grillerne" er kokfornøyde med nyinstallasjonene.

– De er med på å oppgradere området og gjøre det mer attraktivt for folk å komme hit til Telegrafbukta, sier Røymo.

Hun sier at det er en prioritert oppgave fra kommunens side å tilrettelegge for bruk av området rundt Sydspissen.

Engangs-problemer

– Jeg er ofte her, og senest i går var det tjoke fullt med folk som koste seg i Bukta. Det er et veldig viktig område for hele byen, sier hun.

Hyppig bruk av området som piknik-plass skaper dog problemer, og det er de vedvarende problemene med forsøpling av engangsgriller som er den fremste grunnen til at de nye grillene nå settes ut.

I høysesong er det nesten daglig utrykninger fra brannvesenet til Bukta for å slukke branner i søppelcontainere.

"Noe dritt"

– Engangsgriller er noe dritt som vi burde kvitte oss med, sier Romsaas.

Dog skjønner han at engangsgriller forsvinner helt og holdent, så i tillegg til at de nye grillene blir satt ut så vil containerne for brukte engangsgriller bli skiftet ut.

– Det skal bli lettere å kaste de brukte grillene uten å sette fyr på containerne. Vi skal sette ut en ny type avfallscontainer, sier Romsaas.

I tillegg til de tre faste grillene, har kommunen gått til innkjøp av fire mobile griller som skal settes ut i Telegrafbukta, på Charlottenlund og i andre populære friluftsområder rundt om i kommunen.

Mulig utvidelse

Det vil også bli vurdert om det skal settes ut lignende fastmonterte griller andre steder i byen.

– Om det er politisk vilje til det og vi finner ressurser, så er det absolutt noe vi vil se på, sier Romsaas.

Han ser for seg at både fastlandet og Kvaløya kan få fellesgriller i de mest populære turområdene.

– Det burde være griller eksempelvis på Tomasjordnes og andre turområder, så når vi evaluerer dette prosjektet vil vi se om det videreføres, sier Romsaas.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter