Ap svarer Sandberg: – Jeg tror han begynner å bli litt desperat

Per Sandberg (Frp) vil samarbeide med Ap om fiskeripolitikk. Dette er uaktuelt for Ap sier Martin Henriksen.

NEI TAKK: Martin Henriksen (Ap) mener et samarbeid med Frp om fiskeripolitikk er uaktuelt.   Foto: Øivind Arvola / Harstad Tidende.

nyheter

Sandberg sier i et intervju med Fiskeribladet at han skal ta ansvar for at et samarbeid mellom Ap, Frp og Høyre kan bli et alternativ foran neste stortingsvalg.

– Vi står ikke så langt fra hverandre. Og Frp og Høyre kan sammen med Ap skape forutsigbarhet i fiskeri- og havbrukspolitikken. Det trenger næringen og derfor må vi enes for å sikre fremtidig politisk forutsigbarhet, sier Sandberg til Fiskeribladet.

ØNSKER SAMARBEID: Per Sandberg (Frp) ønsker et samarbeid mellom Høyre, Frp og Ap om fiskeripolitikk til neste stortingsvalg om fire år.   Foto: Audun Braastad / NTB scanpix.

– Takk, men nei takk

Ifølge stortingsrepresentant Martin Henriksen (Ap) er et slikt samarbeid helt uaktuelt.

– Dette sier vi ganske enkelt takk, men nei takk til. Vi har tross alt brukt de siste fire årene på å stoppe mye av tullet Frp har forsøkt seg på, som å skrote pliktordninga, sier Henriksen i en e-post til iTromsø.

– Det virker som Sandberg er litt desperat fordi han nå har skjønt at det ikke er flertall for Frps fiskeripolitikk.

Mener flere i Ap er enig

Fiskeriministeren sier han blir kontaktet av flere Ap-ere som sier seg enige med han.

– Det er stor avstand mellom meg og Martin Henriksen. Men mellom min fiskeripolitikk og rørsla i Arbeiderpartiet langs kysten, er det ikke stor avstand. Jeg har reist 250 dager det siste året, og møter mange Ap-ere som mener man må gå i den retningen jeg har foreslått, sier Sandberg til NRK.

Dette forbauser Henriksen.

– Jeg vet ikke hvem disse Ap-folkene Sandberg visstnok har snakket med er. Men beskjeden vi får daglig er ganske klar. Kysten har allerede fått nok av Frps fiskeripolitikk. Derfor vil Ap bytte regjering, sier Henriksen til NRK.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter