VG-duo varter opp med uformell politikk-kveld i Tromsø

Tirsdag inviterer VG til en uformell kveld på Ølhallen med spinndoktorer og politiske kommentatorer.

BESØK: VG-kommentatorene Anders Giæver og Frithjof Jacobsen kommer til Ølhallen for å diskutere politikk.  Foto: Hansen, Frode

nyheter

VG-kommentatorene Anders Giæver og Frithjof Jacobsen, kjent som «Giæver og Joffen» skal tirsdag klokka 19.00 arrangere podcast, drikke øl og diskutere politikk og motmakt. Med seg har de iTromsøs Egon Holstad og politisk redaktør i Nordlys, Skjalg Fjellheim. I tillegg kommer sjefsspinndoktorene i Ap og Høyre, henholdsvis Hans Kristian Amundsen, og Sigbjørn Aanes.

– Giæver & Joffen er en podcast med et slags presseblikk på politikk og samfunn. Det skal være litt fritt i formen, sier Jacobsen.

Konkurranse

VG-duoen skal besøke Trondheim og Bergen i tillegg til Tromsø.

– Tromsø er et naturlig sted å besøke i Nord-Norge. Det er hovedstaden i landsdelen, og har et oppegående pressemiljø med Nordlys og iTromsø. Tromsøværingene bør være glade for å ha to så hardt konkurrerende redaksjoner.

Han tror gjestene vil bidra til å skape gode diskusjoner.

– Skjalg Fjellheim leser jeg med stor interesse, selv om jeg ganske ofte er uenig med han. Han føyer seg inn i en lang Nordlys-tradisjon hvor de tar i ganske hardt. Det blir ofte et tydelige «sentrum mot periferi»-standpunkt, og mye «oss mot dem»-tankegang. Egon kjenner jeg, og han skriver om politikk fra en annen bakgrunn enn en rekke andre kommentatorer. Så vet vi at Skjalg og Egon av og til ikke er helt enig, så det er fristende å ha dem i samme rom, sier Jacobsen.

På innsiden

Ap har begynt å slite på målingene de siste ukene.

– Jeg ser fram til å høre fra Amundsen hvordan det er å være på innsiden av en valgkamp når det begynner å gå nedover. Hva må man gjøre da, og hva må man ikke gjøre? Aanes var på sin side på innsiden av Høyres valgkamp for fire år siden da, da Erna Solberg fikk en målingssmell midt i valgkampen.

Senere på kvelden arrangerer NRK statsministerduell mellom Erna Solberg og Jonas Gahr Støre på biblioteket.

Upretensiøst

iTromsøs Egon Holstad ser fram til kvelden.

– Forhåpentligvis blir det et upretensiøst og underholdende opplegg, dog uten at det blir fjollete. I så måte er jo Ølhallen det perfekte stedet, sier han.

GJEST: Egon Holstad skal gjeste arrangementet. Han ser fram til en upretensiøs kveld med blant annet sin gamle sjef, tidligere Nordlyssjef, Hans Kristian Amundsen.  Foto: Daniel Lilleeng

– Jacobsen har sagt at han «stiller seg til disposisjon for å bli trakassert og herja med av motmakta innen media.» Hva vil du utfordre eller Giæver og Joffen på?

– Vi må jo plage dem med litt ruralt Nord-Norge-raseri, om spesielt jernbane og hvor verdiene skapes. Har skrevet en huskelapp om at jeg må si «Grünerløkka» og «kaffe latte» flest mulig ganger, med sånn tilgjort babystemme.

– Toppspinndoktorene Hans Kristian Amundsen og Sigbjørn Aanes skal være gjester sammen med dere. Hva vil du ta opp med dem?

– Jeg blir først og fremst rørt over at den gamle sjefen min har satt av dyrebar tid i en slitsom Arbeiderpartiet-valgkamp, bare for å være sammen med oss vanlige dødelige, her oppi Hutti-Heita. Men jeg tror dette blir artig, altså! Jeg gleder meg i hvert fall. Frithjof har jo god erfaring med opptredener i Tromsø, som vokalist i rock’n’roll-bandet Gluecifer. Men han kan neppe forvente den samme mengden med raus applaus og hedonistisk bevertning, sier Holstad.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter