Hjort tilbake i Høyre-varmen

– Det er bra å ha Jens Johan tilbake

Eks-ordfører Jens Johan Hjort hiver seg med i valgkampen for Høyre.

HUMØR: Det var god stemning mellom statsminister Erna Solberg og tidligere ordfører Jens Johan Hjort på hjemmebesøk. 

nyheter

Men om han planlegger å komme tilbake for fullt, vil han ikke svare på.

Etter å ha vært passiv i partipolitisk sammenheng siden nominasjonen til kommunevalget i 2015, er Hjort nå med statsminister og Høyre-leder Erna Solberg på valgkampoppdrag og hjemmebesøk i Tromsø. Hjort har nettopp også signert leserinnlegg sammen med gruppeleder Erlend Svardal Bøe (H) om fritt brukervalg, hvor de beskriver «hva vi som lokalpolitikere skal gjøre om vi vinner valget». Flere internt i Høyre spekulerer i om Hjort posisjonerer seg for igjen å stille som ordfører i kommunevalget i 2019.

– Jeg engasjerer meg fordi fritt brukervalg er en viktig sak, og fordi jeg vil bidra til at vi får rett statsminister etter valget. Derfor er valgkampen nå en god timing, sier han.


Krigshelt Gudmund (90) får ikke velge hjemmetjenester selv

Etter at kommunen har vedtatt å avvikle fritt brukervalg, må Gudmund Arvid Hansen gå tilbake til kommunal omsorg mot sitt ønske.


KLEMMER TIL: Hjort fikk seg like greit en klem av Erna Solberg, da de møttes for felles valgkampinnsats.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Stiller seg disponibel

Hjort vil ikke si at valgkampinnsatsen er noe signal om at han ønsker seg tilbake i politikken for fullt.

– Jeg skal ikke utelukke noe, men jeg vil ikke kalle dette noe politisk comeback. Nå hadde jeg en anledning til å bidra, og da stiller jeg meg til disposisjon for partiet.

– «Å stille seg disponibel for partiet», det er det politikere pleier å si når de stiller til posisjoner. Er du også disponibel som ordførerkandidat for Høyre?

– Det kan du si, men i denne sammenhengen mente jeg det som at jeg stiller meg disponibel for Høyre for å hjelpe til lokalt og i valgkampen. For å stille som ordfører er man avhengig av tillit i partiet, og man må gjøre mange avveininger med tanke på jobb og familie. Det er enda lenge til 2019, men det er hyggelig å være med Erna på valgkamp.

Han mener det er viktig å holde alle muligheter åpne.

– Bruer som kanskje skal brukes, skal man ikke brenne, sier han med et lurt smil.


Beste måling for Sp i Troms på 24 år

Senterpartiet og Sandra bykser fram på meningsmålingene


– Fabelaktig ordfører

Erna Solberg på sin side synes det er hyggelig å ha Hjort tilbake.

– Jens Johan er en fantastisk ressurs for partiet, og jeg synes det er bra at han kommer tilbake. Han har vært en fabelaktig ordfører som satt Tromsø på kartet.

Høyre-lederen vil likevel ikke si om hun ønsker han tilbake som ordfører.

– Det synes jeg Tromsø Høyre skal få bestemme, ikke partilederen. Det var en vanskelig situasjonen rundt den forrige nominasjonen, og sånt skjer i partier. Men det var ingen politiske brudd, og da er jeg glad når folk kommer tilbake, sier hun.