Ny NRK-nettserie blir filmet i Tromsø

– Tror det blir bedre enn «Skam»

Ordene smeller fra guttegjengen som nå håper på at de blir kjendiser.

NY SERIE: Dette er guttene på fotballaget til SIF som er med i den nye serien. Fra venstre: Sigurd Borge, Teodor Moldestad, Emil Nilsen, Joakim Størkelsen, Gard Bjørkmo, Johannes Mikkelsen, Feliks Berthinussen, Dan Teklezghi, Mohammed Siral, Mohammed Sala, Fillipe Basezage og Adrian Nerø Sørensen. Liggende: Sindre Klaudiussen. Alle FOTO: SILJE LØVSTAD THJØMØE 

nyheter

En gjeng 14-åringer er samlet utenfor Grønnåsen skole i Tromsø tirsdag ettermiddag. For bare noen minutter siden ble det første klippet fra den nye nettserien «Kamp» publisert på NRK Super. Og guttegjengen er hovedpersonene.

– Det er sykt kult, og det har vært skikkelig gøy å bli filmet. Jeg tenkte kanskje det kom til å bli kleint med en gang, men det har bare vært morsomt, sier Feliks Berthinussen (14) som er med i den nye «Skam»-inspirerte serien fra NRK Troms.

HÅPER PÅ SUKSESS: Fillipe Basezage og Feliks Berthinussen (t.h.) håper at andre ungdommer kommer til å like serien. 

 

Håper på å dra damer

Sammen med lagkameratene på fotballaget SIF (Stakkevollan Idrettsforening) har han blitt filmet ukentlig siden mai. Nettserien, som er en dokumentarserie og et blogg-univers, følger guttene gjennom hele fotballsesongen fra mai til oktober.

Et kamerateam har filmet dem både på fotballbanen og på fritiden, og har som mål å gi ungdom et realistisk innblikk i hvordan unge gutter snakker med hverandre, tuller, utfordrer hverandre og tar vare på kompisene.


Disse tromsøjentene spiller i norsk storfilm

Når den norske storfilmen «Den 12. mann» har kinopremière 1. juledag, er det med flere tromsøværinger på rollelisten.


Og som suksesserien «Skam», vil det også komme daglige klipp av «Kamp» på bloggen NRK Super, samt en ukentlig samleepisode på tv.nrk.no.

– Jeg tror det blir bedre enn «Skam». Også tror jeg vi blir kjendiser, sier Berthinussen med et smil rundt munnen mens kameratgjengen ler høylytt rundt ham.

– Også tror jeg vi får enda bedre draget. Det har allerede vært en del jenter som har sagt at de synes det er kult, sier Sindre Klaudiussen.

FIKK KAKE: Rett etter at første klipp var publisert på nettsiden til NRK Super, fikk hele fotballaget en velfortjent kake. 

 

Håper man kjenner seg igjen

Serien vil vare fram til midten av oktober, og serieskaperne håper at det vil bli noe unge kjenner seg igjen i.

– Vi håper norske gutter kjenner seg igjen i dette. Dette er norske historier fra norsk virkelighet. Dette handler om samhold, vennskap, og ikke minst om at gutter kan vise følelser og at ikke det bare er herjing, sier prosjektleder Håvard Gulldahl til iTromsø.

Rundt ham løper ivrige og engasjerte 14-åringer. De har fått kake, og kikker forventningsfullt på mobilene sine for å se reaksjonen til publikum.

– Vi mener dette er sånn vi må lage TV for unge mennesker i 2017. De er vant til stadige oppdateringer i sosiale medier og da må også nettseriene være slik, sier Gulldahl.


«Alt for Norge»:

Her lander norskamerikanerne på Sommarøy

Den åttende sesongen av TVNorge-serien «Alt for Norge» starter i Tromsø. I år har en av deltakerne slekt i Tromsø.


Og hva tenker gutta selv om det de har vært med på?

– De har vært med på det meste, både når vi har tapt fotballkamper og når vi bare henger med venner og spiller Fifa. Det har vært fett. Jeg håper vi får gjort mye mer av dette, og at folk liker det, sier Fillipe Basezage.

PÅ nett: Like etter klokken 15 tirsdag fikk guttene trykke på knappen slik at det første klippet fra den seks uker lange nettserien ble publisert.