Denne uka kan du gjøre restaurant-kupp flere steder i Tromsø

Minifestivalen «Spis for en hundrings» er tilbake med nye retter, større utvalg og både nye og gamle deltakere.
nyheter

Frem til fredag 1. september vil i alt 24 spisesteder servere sin utvalgte rett til kun hundre kroner gjennom hele åpningstiden.

– Både festivalen og engasjementet for den har vokst veldig. Vi er veldig fornøyde og gleder oss masse, forteller Medieselger Tord Bjørklund.

iTromsø går sammen med byens restauranter om et bredt tilbud for tromsøværinger som vil prøve ut nye steder.

– Folk synes det er gøy at det skjer ting i byen, også er det bra å få prøve ut nye retter til en anstendig pris, fortsetter Bjørklund.

SCROLL GJENNOM HELE MENYEN ØVERST I SAKEN!

SPENT: Daglig leder Maria Kristiansen på Fjellheisen forteller at de gleder seg veldig til festivalen, og er spent på om folk kommer. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

 

Burger med utsikt

En av årets deltakere er Fjellstua.

– Jeg vet ikke hvorfor vi ikke har vært med før, men jeg begynte først i mai. Jeg har veldig god erfaring fra «Spis for en hundrings» fra mine tidligere arbeidsplasser. Da jeg så annonsen på Facebook tenkte jeg at vi måtte hive oss med, forteller daglig leder ved Fjellheisen Maria Kristiansen.

Hun gleder seg masse til festivalen.

– Vi er veldig spent på om folk kommer. Enten må man gå opp eller ta heisen. Nå senker vi billettprisen til 100 kroner på fjellheisen for alle som skal være med på festivalen, og håper at de som går på tur velger å legge middagen sin til Fjellstua, sier hun.

Kristiansen forteller at de forbereder seg på mye folk.

– Vi har så klart kjøpt inn ekstra råvarer og økt bemanningen, så får vi bruke mandagen som pekepinn på hvor mye trøkk vi kan forvente resten av uka, forteller hun.

HJEMMELAGET: Nicolae Florin Tentea ved Art Café håper å lokke sultne tromsøværinger med hjemmelaget ungarsk kjøttgryte. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

 

Lokker med gryte fra hjemlandet

En annen av årets deltakere er Art Café. På menyen har de en ungarsk kjøttgryte med potetbåter.

– Det er andre gangen vi er med. Sist merket vi en økning i besøkende og fikk mange gode tilbakemeldinger. Det var veldig gøy, forteller Andrea Antal.

Hun forteller at de håper folk vil strømme til for å smake en hjemmelaget gryte fra Ungarn.

– Både jeg og min mann er fra Ungarn og vil lage denne gryta akkurat som vi gjorde der, forteller hun.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter