Ap-Brage ut mot Høyres forslag om naust på Lauklines: - På grensen til useriøst

Arbeiderpartiets Brage Larsen Sollund mener at Høyres Øyvind Hilmarsen gjør vondt verre når han foreslår at kommunestyret skal godkjenne et naust på Lauklines brygger.

UENIG: - Jeg mener det er på grensen til useriøst fra Hilmarsen. Skal alle som har en klagesak kunne få ekspressbehandling i kommunestyret? spurte Arbeiderpartiets Brage Larsen Sollund i kommunestyret onsdag.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Hilmarsen hadde levert inn en interpellasjons om at kommunestyret skulle skjære gjennom og godkjenne en dispensasjonssøknad fra turistbedriften på Lauklines om å få bygge et naust som en nabo hadde klaget på.

Hilmarsen mente at det ikke trenges en administrativ dispensasjons- og klagebehandling - ifølge ham er saken så innlysende at politikerne godt kan ta stilling i saken.

LES OGSÅ: Turistbedriften nektes å bygge naust (for abonnenter)

"Paragrafrytteri"

- Det er paragrafrytteri at saken nå skal håndteres administrativt. Vi vil kunne ta stilling i saken slik at byggingen av naustet kan komme igang før vinteren, sier Hilmarsen.

Dog fikk Hilmarsen ikke støtte for sitt forslag. Ifølge Arbeiderpartiets Brage Larsen Sollund ville en politiker-behandling av naboklagen og dispensasjonssøknad være som en bjørnetjeneste å regne.

- Jeg mener det er på grensen til useriøst fra Hilmarsen. Skal alle som har en klagesak kunne få ekspressbehandling i kommunestyret? Vi må være ryddige i saksbehandlingen - ellers vil naboen kunne forsikne klageprosessen med flere år, sier han.


FIKK IKKE STØTTE: Høyres Øyvind Hilmarsen fikk ikke støtte til sitt forslag om å godkjenne et naustbygg på Lauklines. Her sammen med kommunens juridiske rådgiver, Gry Dons.  Foto: Christer Pedersen

 

"Dårlig saksbehandling"

- Godtar vi Hilmarsens forslag vil det være så dårlig saksbehandling at det vil være grunn for ytterligere klager fra naboen, sier han videre.

Sollunds partikollega Ragni Løkholm Ramberg mente at det er en lovlig rettighet alle innbyggere i Tromsø har - nemlig å få sine lovlige klager behandlet etter boka.

- Hva vil skje om man kan snike i køa om man kjenner en politiker, spurte hun.

Hilmarsens forslag fikk ikke flertall i kommunestyret da det ble votering.

Tilbake til administrasjonen

Isteden fikk Sollund støtte for et alternativt forslag, nemlig at administrasjonen skulle legge vekt på vedtatte planer for næringsutvikling, boligbygging og planstrategier i Distrikts-Tromsø når de behandler klagen fra naboen.

Klagen på dispensasjonssøknaden går nå tilbake til administrasjonen for avgjørelse. Om klagen blir tatt til følge

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter