Ap-Brage ut mot Høyres forslag om naust på Lauklines: - På grensen til useriøst

Arbeiderpartiets Brage Larsen Sollund mener at Høyres Øyvind Hilmarsen gjør vondt verre når han foreslår at kommunestyret skal godkjenne et naust på Lauklines brygger.

UENIG: - Jeg mener det er på grensen til useriøst fra Hilmarsen. Skal alle som har en klagesak kunne få ekspressbehandling i kommunestyret? spurte Arbeiderpartiets Brage Larsen Sollund i kommunestyret onsdag.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Hilmarsen hadde levert inn en interpellasjons om at kommunestyret skulle skjære gjennom og godkjenne en dispensasjonssøknad fra turistbedriften på Lauklines om å få bygge et naust som en nabo hadde klaget på.

Hilmarsen mente at det ikke trenges en administrativ dispensasjons- og klagebehandling - ifølge ham er saken så innlysende at politikerne godt kan ta stilling i saken.

LES OGSÅ: Turistbedriften nektes å bygge naust (for abonnenter)

"Paragrafrytteri"

- Det er paragrafrytteri at saken nå skal håndteres administrativt. Vi vil kunne ta stilling i saken slik at byggingen av naustet kan komme igang før vinteren, sier Hilmarsen.

Dog fikk Hilmarsen ikke støtte for sitt forslag. Ifølge Arbeiderpartiets Brage Larsen Sollund ville en politiker-behandling av naboklagen og dispensasjonssøknad være som en bjørnetjeneste å regne.

- Jeg mener det er på grensen til useriøst fra Hilmarsen. Skal alle som har en klagesak kunne få ekspressbehandling i kommunestyret? Vi må være ryddige i saksbehandlingen - ellers vil naboen kunne forsikne klageprosessen med flere år, sier han.


FIKK IKKE STØTTE: Høyres Øyvind Hilmarsen fikk ikke støtte til sitt forslag om å godkjenne et naustbygg på Lauklines. Her sammen med kommunens juridiske rådgiver, Gry Dons.  Foto: Christer Pedersen

 

"Dårlig saksbehandling"

- Godtar vi Hilmarsens forslag vil det være så dårlig saksbehandling at det vil være grunn for ytterligere klager fra naboen, sier han videre.

Sollunds partikollega Ragni Løkholm Ramberg mente at det er en lovlig rettighet alle innbyggere i Tromsø har - nemlig å få sine lovlige klager behandlet etter boka.

- Hva vil skje om man kan snike i køa om man kjenner en politiker, spurte hun.

Hilmarsens forslag fikk ikke flertall i kommunestyret da det ble votering.

Tilbake til administrasjonen

Isteden fikk Sollund støtte for et alternativt forslag, nemlig at administrasjonen skulle legge vekt på vedtatte planer for næringsutvikling, boligbygging og planstrategier i Distrikts-Tromsø når de behandler klagen fra naboen.

Klagen på dispensasjonssøknaden går nå tilbake til administrasjonen for avgjørelse. Om klagen blir tatt til følge