Sagt i debatten: Det er som å sette kondom på en munk

Skoledebatter er kjent for skarpe stikk og krass kritikk, og utspillene blir ofte kraftig applaudert av publikum.
nyheter

Dette ble sagt under skoledebatten på Tromsdalen onsdag:

«Det er likt med politikk som det er med menneskekroppen. På venstresida finner du hjertet, på høyresiden finner du blindtarmen».

Tale Ellingvåg (Rødt)

«Det er en regjering som i beste fall ikke forstår oss ungdom, og som i verste fall bare driter i oss».

Aleksandra Seljeseth (Ap)

LES OGSÅ: Sp og Sandra bykser frem på meningsmålingene

«Arbeiderpartiet vil verne en liten del av LoVeSe, der det aldri var snakk om å bore etter olje i det hele og det store. Det er det samme som å vedta å sette kondom på en munk. Det blir ikke noe «action» der uansett, så hva er vitsen?»

Benedikte Bjørnås (Venstre)

«Det å kjempe for at Norge skal være mot klimaendringer, men samtidig jobbe for at Norge skal utvinne mer olje er litt som å ha to jobber. En jobb der du skal gjøre folk frisk fra lungekreft, og en annen jobb der du skal selge dem røyk.»

Jørgen Paulsen (MDG)

LES OGSÅ: Frp lanserte egen pakke for ungdom

«Verden er et tårn, der grunnmuren er klima. Mens Jonas og Erna støvsuger i syvende etasje og krangler om farger på gardinene, så raseres grunnmuren under» (om de andre partienes klimapolitikk, journ.anm.)

Jørgen Paulsen (MDG)

«Frp kaller det likestillingspolitikk når du tar kvinners rettigheter i feil retning. Det er f*en meg som å ta en dildo i panna på en ponni og kalle det en enhjørning. Det er fortsatt en j*vla ponni.»

Aleksandra Seljeseth (Ap)