Torsdag rundt klokka 12.00 startet en biljakt på Tromsøya, etter at en svart Mini Cooper ikke stoppet i en kontroll i Strandvegen.

Flere tipsere forteller om høy hastighet og tidvis farlig kjøring av bilen som politiet jakten over store deler av Tromsøya.

Klokken 12.30 meldte politiet i Troms på Twitter at de hadde kontroll på kjøretøyet.

- Bilen er funnet hensatt ved parkeringsanlegg i sentrum. Det var ingen ved bilen, sier operasjonsleder Roy-Tore Meyer til iTromsø.

Tror bilen var stjålet

- Vi har en grei mistanke om hvem som har kjørt bilen, og vi leter nå på aktuelle adresser, sier operasjonsleder Steinar Gudmundsen til iTromsø like før klokken 16 torsdag.

Han ønsker ikke å kommentere ytterligere detaljer om den mistenkte.

- Vi forsøker å komme i kontakt med ham, og leter med de patruljene vi har, sier Gudmundsen.

Videre forteller han at det ikke var eieren av bilen som førte bilen.

- Vi tror at bilen kan være stjålet i forbindelse med et verkstedsopphold

- Jeg ble skremt

Meyer opplyst til iTromsø tidligere torsdag at det var tre menn i bilen.

Marianne Jørgensen var en av dem som opplevde biljakten, og forteller til iTromsø at hun måtte kjøre av veien da bilen kom mot henne i full fart.

- De kom kjørende i en veldig stor fart inn i tunnelen ved Fylkeshuset. De kjørte sikk sakk og jeg måtte hive meg ut av veien, sier Jørgensen og fortsetter:

- Jeg ble skremt og tenkte at nå krasjer vi. De kjørte som villmenn, sier Jørgensen og forteller at både føreren og passasjerene så unge ut.

Ber vitner om å melde seg

Meyer ber vitner som har opplysninger om å kontakte politiet.

- Det gjelder et kjøretøy som ble forsøkt stoppet i en kontroll, men som stakk fra stedet. Vi har flere enheter ute som er i ferd med å innhente kjøretøyet og situasjonen har nå bevegd seg mot sentrum, sa Meyer til i Tromsø kort tid etter klokken 12.

En halvtime senere ble altså bilen funnet uten fører i sentrum.

- Bilen ser ut til å være i god stand, men vi tar beslag i den nå for videre etterforskning. Så den kommer nok ikke tilbake på veien med det første, sier Meyer.