The Edge har nemlig nå utlyst stillingen som concierge. Vedkommende jobber hovedsakelig som en serviceperson med tilhørighet i hotellets lobby, og skal svare på alt av spørsmål gjestene har, samt eventuelt ordne utflukter som kanskje er litt utenom det vanlige.

– Stiller høye krav

– Hvis du ønsker å et frieri under nordlyset, så skal denne personen finne løsninger for det. Dette er et spørsmål vi allerede har fått, men vi har ikke noe pakke for det, sier hotelldirektør Øyvind Alapnes til iTromsø.

– Det er ikke tvil om at det har vært en vanvittig økning for Tromsø som reisedestinasjon. Vi ser at det er reisevante folk som stiller høye krav til byen, hotell og aktiviteter. Dette er noe vi har løst sånn halvveis bra tidligere, men nå skal vi løse det på en utmerket måte, legger han til.

Dypdykk i Tromsøs historie

Ifølge Alapnes er nyansettelsen svært unik.

– Vi har gjort et dypdykk i historien, både i Tromsø og Norge. I Norge er det mellom to og tre hoteller som har det, men vi har ikke funnet noen i Tromsø som noensinne har hatt dette, sier han, men understreker at researchen deres kan inneholde noen mangler.

Tykk lommebok

Utlysningen av stillingen kommer som følge av stadig flere legger ferien sin til Ishavsbyen.

– Vi får noen gjester til byen som har god økonomi og derav også kanskje ønsker å gjøre noe annerledes. Hvis vi skal lykkes med turisme, så må vi også rekke fram til dem som kan betale.

– En concierge finner man hos de største reisedestinasjonen. Det er ikke tvil om at vi må løfte oss enda et hakk, og dette er et svar på det, legger han til.