Nå kan du sykle mot kjøreretningen her

I flere enveiskjørte gater skal det nå bli tillatt å sykle mot kjøreretningen.

  Foto: Knut Opeide

nyheter

Tromsø har i dag 13 envegskjørte veier hvor det er skiltet «Unntatt sykkel», slik at syklistene får lov å sykle mot kjøreretningen. Kommunen ønsker nå å sette opp skilt slik at det blir lov å sykle mot kjøreretningen i flere envegskjørte veier.

Tiltaket vil gi bedre framkommelighet for syklister, da det blir kortere kjørelengder og mindre fortausykling. Dette vil gjøre sykkel til et mer attraktivt transportmiddel i Tromsø.

De nye strekningene der det skal bli lov å sykle mot envegskjøringen i denne omgang er O.L. Aunes gate, Bjørnøygata nord og Slettavegen.

Disse vegene har blitt vurdert med tanke på trafikksikkerheten, og oppfyller kravene for å kunne tillate sykling mot envegskjøring. Dette er også et raskt og enkelt tiltak som kan gjennomføres uten store kostnader.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter