Nå starter de med den siste etappen av sherpatrappa

Vær og vind skaper noe problemer for helikopteret som skal fly stein opp Aksla.

SNART FERDIG: Sherpatrappa opp Aksla nærmer seg ferdigstillelse. Dette bildet er fra tidligere i sommer. FOTO: MAGNUS SØRBO, TROMSØ KOMMUNE 

nyheter

Det gjenstår litt arbeid under tregrensa på den nye steintrappa opp Aksla, men om været klarner opp fredag vil arbeidet med den tredje og siste etappen av trappen starte.

– Det er både regn og tåke, og piloten melder om spesielle vindforhold på toppen som gjør det vanskelig å gjennomføre flygingene som planlagt torsdag. Om været blir bedre fredag satser vi på å fly opp stein mellom 08.30 og 16.00 fra Tønna og opp til det bratte hjørnet like over tregrensa, sier Margrethe Rabås, rådgiver for friluftsliv i Tromsø kommune, torsdag formiddag.

LES OGSÅ: Kommunen og grunneiere enige om videre bygging av Sherpa-trapp

Håper å bli ferdig i høst

Mens helikoptrene flyr er lysløypa i Tromsdalen helt stengt fra Tønna til Sportskafeen. Første del av sherpatrappa sto ferdig i fjor høst, og målet er å ferdigstille trappen i løpet av høsten.

– Vi kommer til å fortsette arbeidet så lenge været tillater det i år, men vi jobber utendørs hele dagen og det kommer til å bli vanskelig å komme i mål om snøen kommer tidlig, sier Rabås, og fortsetter:

– Vi må nok fly en ekstra tur neste uke, men et stykke ut i september går vi over til å bruke lokal stein fra Aksla. Da blir det mindre flyginger fra Tønna og turstiene og lysløypa vil ikke bli avsperret på samme måte som nå.

LES OGSÅ: Satt opp vakter mens de fraktet stein til trappa

Sliter med vakter

For å gjennomføre flygingene trenger kommunen vakter som står å passe på turstiene i området. Nå som skolene har startet opp igjen, har det blitt betydelig vanskeligere.

– Det er ikke så mange skoleelever som har mulighet til å stille opp på dagtid, så hvis noen privatpersoner har anledning til å stille opp i morgen (fredag), så skal de bare ta kontakt. Utover høsten skal vi få til et opplegg med lag og foreninger igjen, sier Rabås.

SE BILDENE: Slik ser det ut under byggingen av trappa (for abonnenter)