Hobbyfisker og tromsøværing Geir Sogn-Grundvåg fikk seg en real overraskelse da han sprettet opp en av kveitene han hadde dratt inn forrige søndag.

Av ren nysgjerrighet pleier fiskeren alltid å sjekke mageinnholdet på bunnfisken, og opp gjennom årene har han funnet både kråkeboller, sei, trollkrabbe og rognkjeks. Men søndagens oppdagelse må man si var en av de ytterst sjeldne.

– Det var noen fuglebein, svømmeføtter og små svarte fjær. Jeg har verken sett eller hørt om at noen har funnet dette tidligere, sier Sogn-Grundvåg, som forteller at det var kompisen Erik Traasdahl som fisket opp kveita.

Har noen teorier

Kveita var på knappe 40 kilo og ble fisket på yttersida av Kvaløya i Tromsø.

Geir Sogn-Grundvåg Foto: Privat

– Det er snakk om en liten fugl. Vi fant ikke noe nebb, men det må vel være en fisk som dykker etter sildeyngel, mener fiskeren, som har forhørt seg med noen biologikompiser om hvilken fugl det kan være snakk om. Ettersom svømmeføttene var godt fordøyd, kunne han ikke se hvilken farge det var på beina til fuglen.

– Vi har resonnert oss fram til at det kan være snakk om lundefugl, alke, teist eller lomvi.

Ønsker innspill

Nå håper fiskeren at iTromsøs lesere kanskje kan hjelpe med å finne ut hvilken fugl det er snakk om, og ikke minst hvordan kveita kan ha fått fatt i offeret.

– Jeg tror ikke kveita har vært oppe på overflaten og spist en fugl. Fuglen har nok truffet på ei kveite mens den dykket. Da er den kanskje et lett offer for kveita, sier 53-åringen.