Frivillighet i sentrum arrangeres i dag for femte gang. Arrangementet er et samarbeid mellom Tromsø kommune, Troms barne- og ungdomsråd, Tromsø idrettsråd og Hålogaland Amatørteaterselskap. I år er det rekordmange påmeldte organisasjoner.

Totalt 60 ulike foreninger og 400 frivillige stiller i Storgata.

– I år har vi et bredt spekter av foreninger som deltar. Fra store idrettslag, helse og humanitære organisasjoner til små foreninger du ikke visste eksisterte. Det er så flott å se det store mangfoldet av frivillige organisasjoner. Alle vil ha nye medlemmer, så jeg håper folk kommer til byen på lørdag og finner sin aktivitet, sier Kari Lydersen i HATS som er produsent for arrangementet.

Blant de påmeldte finner man alt fra Fløya IL til Afghansk forening, Borgtun skolekorps, Boet Curlingclubb og Polar Taekwondo.

– Det vil bli anledning til å prøve hopping i bakke, fluekasting, prøvespille et instrument, hockey og se cheerleadere bli kastet opp i lufta. Dette er en god anledning for alle tromsøværinger, både gamle og nye, til å se og bli kjent med de mange ulike tilbudene som finnes i byen vår, sier Lydersen.