Lasse fikk luksusfisk på nesten 200 kilo: - Den er verdt 50.000 kroner

Det sier innehaveren av Dragøy etter at han fikk den gedigne makrellstørjen på fiskebenken.

MONSTERFISK: Her blir den gedigne makrellstørjen skåret opp på benken hos Lasse Rød i Dragøy. Kokker fra Rå Sushi følger spent med.   Foto: Øyvind Hansen

nyheter

- Dette er defintiivt den dyreste fisken vi noengang har hatt inne. Den slår kveite og alt det andre, sier daglig leder i Dragøy, Lasse Rød.

Fredag fikk han den enorme fisken på benken i mottaket sitt i Tromsø sentrum. Makrellstørjen ble tatt utenfor Florø denne uka, og veier svimlende 182 kilo.

- Den er gedigen. Men det er en veldig flott fisk. Og det er jo stas at den er kommet tilbake i norske farvann. Jeg har solgt makrellstørje i butikken tidligere, men da har vært importert fra Sri Lanka. Så det er litt stas at den er tatt i Norge, sier Rød til i Tromsø.

Rød forteller at fisken vil bli solgt på butikken deres på Jekta samt Kystens Mathus. Den vil også bli å finne i restaurantene til Shin sushi, Rå sushi og Suvi sushi.

 

- Dette er en tunfisk, så den er typisk å finne i sushirestauranter.

Og mens Rød begynte å kutte opp fisken fredag kveld kom nysgjerrige kokker fra Rå.

- Den vil bli solgt videre med det samme den er kuttet opp. Jeg har drevet fiskeforretning i 20 år men dette er første gangen jeg har en norskfisket makrellstørje. Så da skjønner jeg at leverandørene er ivrige, sier Rød.

Og prisen for en norskfisket luksusfisk som makrellstørje?

- Den er verdt 50.000 kroner. Men de aller største har en verdi opp mot 100.000 kroner. Men man finner ikke lignende i hele Nord-Norge, så jeg anbefaler folk som liker tunfisk å få tak i ett stykke, sier Rød.