Politiet i Tromsø leter fortsatt etter mannen som kjørte en svart Mini Cooper torsdag, etter at han ikke stoppet i en politikontroll på Strandvegen rundt klokken 12. Dette førte til en storstilt biljakt over store deler av Tromsøya, og endte etter rundt en halvtime i et parkeringsanlegg i sentrum.

Der fant politiet bilen forlatt, uten verken føreren eller de to mannlige passasjerene til stede.

Fredag har politiet ennå ikke funnet mannen som kjørte bilen.

- Vi har en del opplysninger om vedkommende og foretar etterforskningsskritt, men vi har ennå ikke foretatt noen pågripelse, sier operasjonsleder Roy-Tore Meyer om sjåføren under torsdagens biljakt.

Fortsetter å lete

- Vi vil fortsette å søke etter vedkommnede til han dukker opp, og har patruljer som oppsøker aktuelle adresser. Vi konsentrerer oss om å finne sjåføren da det var han som har førte bilen, sier Meyer og legger til:

- Det var ikke eieren av bilen som kjørte, men en 31 år gammel mann fra Tromsø. Han har ikke førerkort, og vi har en formening om at dette er grunnen til at han ikke stoppet, sier Meyer.

Politiet har tatt beslag i bilen, men Meyer opplyser at det ikke er gjort noen funn i bilen.

Kan være stjålet fra verksted

Torsdag sa operasjonsleder Stein Gudmundsen til iTromsø at mannen kan ha stjålet bilen.

- Vi tror at bilen kan være stjålet i forbindelse med et verkstedsopphold

Flere tipsere fortalte torsdag om høy hastighet og tidvis farlig kjøring mens biljakten pågikk. Marianne Jørgensen var en av dem som møtte bilen.

- De kom kjørende i en veldig stor fart inn i tunnelen ved Fylkeshuset. Jeg ble skremt og tenkte at nå krasjer vi. De kjørte som villmenn, sa Jørgensen til avisen torsdag.