Regjeringen ber Troms og Finnmark avholde felles fylkesting

Kommunal- og moderniseringsdepartementet ber Troms og Finnmark gjennomføre felles fylkesting i oktober i forbindelse med sammenslåingen.

  Foto: Martin Lægland

nyheter

I et brev til fylkestingets representanter og fylkesrådet i Troms ber fylkesordfører Knut Werner Hansen at datoene 30. 0g 31. oktober settes av for felles fylkesting i Kirkenes.

– Alle er kjent med at Finnmark og Troms fylkeskommuner har ulik tilnærming til Stortingets vedtak om sammenslåing. Finnmark fylkeskommune har gitt klart uttrykk for at valgresultatet vil være avgjørende for om det er behov for et fellesmøte. Det har jeg forståelse for. Det er likevel noen praktiske forhold jeg vil informere dere om, skriver fylkesordføreren.

Hansen har forståelse for at datoene ikke passer for alle, men at han må forholde seg til departementets fremdriftsplan.

– Eventuelle signaler om at datoene ikke passer har lite for seg. Vi får alle avvente departementets formelle innkalling til fellesmøte. Da kan man eventuelt søke permisjon, skriver han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter