Solgte unna over 100 burgere på halvannen time

Det har vært fullt trykk på minifestivalen «Spis for en hundrings» denne uka.

REKORD: Her viser Charlotte Pedersen, servitør på Gründer, fram den populære burgeren. Begge foto: Miriam Leiros 

FORNØYD: Amra Osmanovic (21, til venstre), Anne Sofie Småkasin (20), Eirik Mosand (23) og Martin Steinhaug (24) er studenter. De synes «Spis for en hundrings» er en god måte å bli kjent med Tromsøs restauranter, og hverandre, på. 

nyheter

Restaurantene kunne melde om rekordtall allerede før festivalen ble avsluttet.

– Klokken 13 hadde vi allerede solgt over 100 burgere. Da hadde vi hatt åpent i en og en halv time, forteller restaurantsjef Amanda Bolstad på Gründer, fredag.

Det er tredje gang Gründer er med på festivalen.

– Det har vært skikkelig «trøkk» dette året. Da vi så på tallene torsdag kveld, hadde vi solgt 1.545 burgere, med en dag igjen av festivalen, forteller Bolstad.

LES OGSÅ: Her kan du gjøre kuppene

Godt forberedt

– Kjøkkenet var ekstremt godt forberedt. De hadde laget 2.000 burgere på forhånd og har gjort en skikkelig god jobb denne uka, forteller Bolstad.

For servitørene har det vært litt verre.

– Det har gått i ett. Milkshake er veldig populært til burger, så det har vi laget mye av. Også skal bord vaskes og nye gjester inn. Men alle som har vært villig til å vente i ti minutter har fått plass, forteller hun.

FORNØYD: Amra Osmanovic (21, til venstre), Anne Sofie Småkasin (20), Eirik Mosand (23) og Martin Steinhaug (24) er studenter. De synes «Spis for en hundrings» er en god måte å bli kjent med Tromsøs restauranter, og hverandre, på. 

 

– Treretters til 200 kroner

Charly’s på Radisson Blu tok festivalen ett steg videre.

– I tillegg til retten for 100 kroner, har vi tilbudt gjestene våre forrett og dessert til 50 kroner. En treretters lunsj eller middag til 200 kroner er ganske bra, forteller restaurantleder Morten Eliassen.

Og tilbakemeldingene har ikke latt vente på seg.

– Vi har hatt folk her inne fra alle samfunnslag og folkegrupper. Festivalen er en fantastisk måte å få vist seg fram på. Vi har definitivt fått noen nye gjester i løpet av uka, forteller Eliassen.

Doblet antall besøkende

Fjellstua har for første gang vært med på festivalen.

– Det har gått over all forventning, forteller daglig leder Maria Kristiansen.

Før festivalen var hun usikker på hvor mange gjester de ville få, fordi det er litt mer utfordrende å komme seg til Fjellstua.

– Det har vært masse folk her. Dobbelt så mange har tatt heisen opp mandag og tirsdag sammenlignet med uka før. Onsdag måtte vi stenge heisen på grunn av været, men vi er veldig fornøyd uansett.