400 frivillige lagde liv og røre i sentrum

Lørdag samlet over 60 lag og foreninger seg i Storgata.
nyheter

Og blant dem var 11-åringene Jørgen Pettersen og Kristina Viktoria Angelsen. De har i flere år drevet aktivt med hopp i Tromsø Skiklubb, og lørdag fikk de vise seg fram for de mange menneskene som hadde tatt turen til Storgata under arrangementet «Frivillighet i sentrum».

– Det er gøy å hoppe og kjenne lufta når man svever nedover, sier Pettersen før han setter utfor den tre meter høye bakken.

Til vanlig hopper han i større bakker på treninger.

– I begynnelsen synes jeg det var litt skummelt men det er egentlig ikke det, sier han mens Angelsen nikker.

– Jeg er ikke redd. Det er bare veldig gøy, sier hun.

– Det tok litt tid å lære

Lørdag formiddag var over 60 lag og foreninger, med 400 frivillige, på stands i sentrum for å vise fram hva de driver med.

Og mellom blant annet karate, curling, husfliden, Norsk Folkehjelp, korps, musikk og Lindy Hop står fire jenter klare med drillstaven.

De er en del av Borgtun musikkorps, og når korpset begynner å spille og jentene starter drillingen, så ryddes gågata for folk.

– Det er veldig morsomt, og særlig nå når det er så mye folk. Det tok litt tid å lære dette, men det er skikkelig gøy. Vi er til vanlig 12 jenter som reiser rundt med korpset, sier Hanna Wassmuth (15).

Søker jenter til innebandy

Litt lenger ned i gata står det en gjeng i gule trøyer. De er Tromsø innebandyklubb, og håper for tiden å rekruttere enda flere spillere. Særlig jenter.

– Vi har et håp om å starte et eget jentelag, da vi enn så lenge kun har en unisexlag. Så vi håper det kommer mange jenter på treningene når vi starter opp til uka, sier Mari Grønelund Kviteberg.

Sammen med Elin Grønelund Kviteberg og Pablo Vargas driver de innebandyklubben.

– Dette er en veldig kul sport fordi det er sosialt, gøy og litt uvanlig. Også er det ikke så seriøst som håndball og fotball ofte blir for unge på vår alder, så dette passer oss bra, sier Henrik Helland (15).

Curling og vikingtid

Midt i gata er det for anledningen lagt en curlingbane, og 8 år gamle Peder Bruvold har for første gang fått prøvd seg i sporten.

– Det var gøy å treffe, sier han mens leder av Boet Curlinklubb smiler i bakgrunnen.

– Dette er en fin idrett som jeg opplever som mer og mer populær. Dette er noe så å si alle kan drive med, det er lite skader og det er heller ikke veldig vanskelig, sier Vidar Tennvassås og legger til at klubben for første gang er med i en bedriftsserie.

Og nesten helt i enden av gata, er det en gjeng som driver med noe helt annet. I vikingklær og utstyrt med skjold, sverd og bue er gjengen i Straumeyjar opptatt av å holde håndverk og tradisjoner fra vikingtiden i live.

– Vi vil levendegjøre formidlingen av historien om denne tiden, og for dem som er interessert har vi for eksempel både et eget hærkamplag og bueskytterklubb.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter