Lag fra 11 regioner stiller fra start, i år er det Tromsø Røde Kors Hjelpekorps som er arrangør. Fredag kveld startet konkurransen med orienteringsløp, og lørdag formiddag skal alle lagene gjennom en ringløype i Folkeparken.

– Om folk kommer over folk som blør og roper om hjelp i dette området, så er situasjonen under kontroll. Vi har frivillige som er sminket opp og som spiller skadde. I fjor var det flere bekymrede folk som ringte inn til nødsentralen fordi de trodde det var på ekte, forteller Jens-Morten Øvervoll i Tromsø Røde Kors.

Kårer norgesmester

Lagene skal i dag løse flere oppdrag og gjennomføre caser, som dommere vurderer og gir poeng på. Vinneren av vandrepokalen og tittelen som norgesmester for hjelpekorps kåres i kveld under festmiddag på SAS-hotellet og går til laget med flest poeng etter de to konkurransene.

– Konkurransene tar for seg ting som vi møter på i vårt liv som frivillige. Jeg har selv vært med to ganger tidligere og man trener og driller ganske hardt på førstehjelp og hvordan man redder folk i forkant. Dette gjør deg mer trygg på hvordan du skal løse ting ute i feltet og den kunnskapen blir sittende i kroppen og automatisert når man trener på denne måten, sier Øvervoll, og legger til:

– Vinneren får også delta i EM for hjelpekorps, og Tromsø har en sølvmedalje fra det mesterskapet fra 90-tallet.

Åpner dørene under konsert

Det er ikke bare konkurranse som står i fokus denne helgen. Arrangørene har også hentet inn Cazadores for å spille under kveldens festmiddag, og da åpner de dørene for byens befolkning i samme slengen.

– Vi fleipet med at vi skulle prøve å få tak i U2, men dette er nok det nærmeste vi kommer her i Norge, sier Øvervoll lattermildt, og fortsetter.

– Vi har plass til 1.000 gjester, og så mange er vi ikke, så klokka 21.00 åpner vi dørene og slipper inn de som vil være med på festen. Vi feirer jo hjelpekorpsene og dette er en av de store sosiale begivenhetene våre i løpet av året, så vi håper folk vil være med på feiringen.