Her ble det satt besøksrekord i sommer

Tromsø Museum har hatt over 120.000 besøkende sommeren 2017, og det ble satt besøksrekord på Polarmuseet i sommer.

MUSEUMSTID: Polarmuseet er et av mange museum som passer og besøke når det regner ute. Foto: Jon Terje Eiterå  Foto: Polarmuseet

nyheter

Tidligere i uken ble det endelig klart hvor Tromsø Museum skal flyttes. I sommer kan de se tilbake på gode besøkstall i deres nåværende lokaler. Tromsø Museum har hatt et besøk på 28.276, som er en økning på 5,0 prosent sammenlignet samme periode i fjor.

- Det gleder oss stort at sommerbesøket vårt stadig er stigende og at så mange bruker deler av ferien sin hos oss, uttaler museumsdirektør Lena Aarekol, Tromsø Museum – Universitets­museet.

Rekord på Polarmuseet

Polarmuseet har vært besøkt av 35.713 gjester, en økning på 9,3 prosent i forhold til i fjor. Alene i juli har det vært over 13.000 besøkende, som er ny rekord for én måned.

I tillegg kommer 8.123 gjester som besøkte MS Polstjerna i de to månedene den hadde åpent. Det representerer en fremgang på 29,3 prosen sammenlignet med fjoråret.

God økning

Tromsø Museum – Universitetsmuseet, som omfatter fire ulike publikumsarenaer, Tromsø Museum, Polarmuseet, MS Polstjerna og Tromsø arktisk-alpine botaniske hage, har sommeren 2017 (mai – august) hatt et samlet besøkstall på 120.432.  Det er en økning på 5,9 prosent fra året før.

- Besøkstallene fortsetter å stige, ikke bare om sommeren, men gjennom hele året. For året så langt, altså januar – august, har vi samlet hatt et besøk på over 155.000 og ligger foran fjoråret med 6,4 prosent eller godt 9.000 besøkende. Nå ser vi frem til en høst med mange interessante arrange­menter, og håper at byens befolkning benytter anledningen til å bli bedre kjent med våre museer, avslutter museumsdirektøren.