Kreftsjekken ved UNN fullbooket i rekordfart

Ønskene om å ta celleprøve, for å unngå livmorskreft, var over all forventning.

Celleprøve-tilbudet fra UNN-lege Eirin Haugli Falch (bildet) og hennes kolleger ble fullbooket på få timer.  Foto: Lena Verås Eriksen

nyheter

I går omtalte iTromsø Kreftforeningens #sjekkdeg-kampanje, hvor ansatte ved gynekologisk poliklinikk på UNN stiller opp på dugnad 18. september. Der skal kvinner tilbys celleprøve, for å unngå livmorhalskreft.

– Vi hadde satt opp 36 timer, med tilsvarende antall pasienter, men timene ble revet bort raskt etter at artikkelen kom, sier Eirin Haugli Falch.

Falch er lege ved gynekologisk avdeling på sykehuset, og sier etterspørselen fra kvinner som ønsker å ta celleprøve, er over all forventning. Nå jobber hun for å kunne gi tilbudet til flere.

Legen forteller at UNN definitivt skal være med på #sjekkdeg-kampanjen også neste år, men påpeker at det daglige ansvaret for å ta celleprøver ligger hos fastlegene.

– Tanken bak vår deltakelse i kampanjen er først og fremst å rette fokus mot dette. Celleprøve-tilbudet er der hver eneste dag, så vi minner bare folk på viktigheten av å kontakte fastlegen sin for å få dette gjort, avslutter Falch.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter