Bryggen Spa saksøkes for usaklig oppsigelse

En tidligere kvinnelig ansatt krever 150.000 kroner av skjønnhetssalongen for tapt inntekt og oppreisning.

arbeidet her: Kvinnen var ansatt ved Bryggen Spa som ligger i Sjøgata fra august til desember i fjor. FOTO: SILJE LØVSTAD THJØMØE 

nyheter

Tirsdag starter saken mellom kvinnen (42) og Bryggen Spa som går over to dager i Nord-Troms tingrett.

Kvinnen, som er en tidligere ansatt ved spastedet, har saksøkt sin tidligere arbeidsgiver for usaklig oppsigelse innen prøvetiden.

Kvinnen ble ansatt 1. august 2016 og ble sagt opp i desember samme år.

– Feilaktig måte

– De er uenige om grunnlaget for oppsigelsen, og min klient mener at anførslene som arbeidsgiver kommer med ikke er til stede, sier kvinnens forsvarer, Ken Olav Warth.

Videre forteller han at kvinnen krever erstatning.

– Hun krever 150.000 kroner for tapt inntekt samt oppreisning. Grunnlaget for kravet og saksmålet dreier seg om at hun mener oppsigelsen ble gjort på en feilaktig måte, sier Warth og legger til at de har kalt inn seks vitner, der fire av dem er tidligere ansatte i skjønnhetssalongen.

– Gode grunner

Bjørn August Krane representerer Bryggen Spa, og sier til i Tromsø at partene forsøkte å komme til enighet, men at dette ikke lyktes.

– Dessverre lykkes man ikke å komme til enighet, og derfor ender dette i retten. Det er aldri noe hyggelig å bli sagt opp, men min klient mener han har gode grunner til å si opp kvinnen, sier Krane.

Ifølge advokaten er det flere forhold som gjør at 42-åringen ikke fikk fortsette i jobben.

– Han mener han er i sin fulle rett til å si henne opp da hun hadde en måned igjen av prøvetiden.

– Hva er det oppsigelsen beror på?

– Det handler blant annet om arbeidsfaglighet og pålitelighet. Jeg ønsker ikke å si noe mer om det før det kommer opp i retten, sier Krane.