Saksøker Bryggen Spa: – Jeg har aldri vært ute etter å skape uro og konflikt

Det sier Elin Vibeke Iselvmo (42) i retten tirsdag, etter at hun fem dager før jul i fjor ble sagt opp som spaterapeut.

- NEDVERDIGENDE: Slik beskriver Elin Vibeke Iselvmo (42) måten hun mener at hun er blitt behandlet av Eva Fosland og Geir Arne Kollstrøm (i bakgrunnen) i Bryggen Spa.  

nyheter

- Jeg ble fratatt alt over natta, fire dager før jul. Jeg fikk 8000 kroner inn på konto som lønn. Jeg hadde regninger å betale, jeg skulle handle mat og julegaver. Det er den verste julen jeg har hatt i hele mitt liv, og det har vært helt forferdelig, sier Iselvmo i rettssal 6 i Nord-Troms tingrett.

Iselvmo saksøker sin tidligere arbeidsgiver Bryggen Spa for usaklig oppsigelse i prøvetiden etter at hun 19. desember fikk sparken. Hun hadde da vært fast ansatt siden 1. august, men hadde hatt praksis i skjønnhetssaslongen fra februar samme år.

- Jeg har aldri vært ute etter å skape uro og konflikter, sier Iselvmo fra vitneboksen, før hun forteller om det hun opplever som et vanskelig arbeidsforhold der hun blant annet mener hun fikk mindre lønn enn avtalt.

- Jeg var ansatt som spaterapeut, jeg har aldri nektet å utføre jobben min. Jeg føler meg behandlet på en nedverdigende måte med alle løgnene som har kommet i etterkant, sier hun og legger til:

- Jeg kjenner meg ikke igjen overhode, og det er det som har såret meg veldig. Jeg så på dem som min familie og stolte på dem, sier hun og referer til at oppsigelsen beror på et høyt sykdomsfravær og manglende tillit.


MØTES I RETTEN: Saksøker Elin Vibeke Iselvmo håndhilser på styreleder Geir Are Kollstrøm hos Bryggen Spa. I front ser vi daglig leder Eva Helene Klarise Fosland hos Bryggen Spa. 

 

- Total mangel på tillit

Ken Olav Warth, som er Iselvmos advokat, leste tidligere tirsdag fra Iselvmos oppsigelse.

– Oppsigelsen beror på total mangel på tillit, som hovedsakelig handler om at hun har hatt et 21 prosents sykdomsfravær i en 80 prosent stilling, sier Warth.

Videre leses det opp at 42-åringen ved sykefravær alltid skal ha meldt fra på kveldstid at hun ikke ville møte på jobb neste dag.

I brev fra Bryggen Spa står det at Iselvmo ikke har vært pålitelig, at hun ofte har vært syk, både gjennom egenmelding og sykemelding. Videre mener hennes tidligere arbeidsgiver at hun har hatt lite arbeidslyst, at behandlingene hun utførte varte lenger enn de skulle og at hun dermed sørget for tap for spastedet.

Warth poengterte at Iselvmo er uenig i grunnlaget for oppsigelsen, og at anførslene som Bryggen Spa kommer med ikke kan tas hensyn til.

 

Ble tilbudt 50.000 kroner

Som iTromsø omtalte mandag krever Iselvmo 150.000 kroner fra Bryggen Spa for tapt inntekt og i oppreisning.

Bjørn August Krane, som representerer Bryggen Spa ved styreleder Geir Are Kollstrøm og daglig leder Eva Fosland,sier i retten at partene forutfor rettssaken har forsøkt å komme til enighet, men at det ikke har lyktes.

Bryggen Spa har ifølge Bjørn August Krane en driftsinntekt på mellom to til 2,4 millioner kroner, med et overskudd på 220.000 kroner i 2016.

- Bryggen Spa er en liten bedrift, og er sårbar for en sak som dette. Derfor har arbeidsgiver også forsøkt å komme henne i møte. Vi har tilbudt 50.000 kroner, men dette ble avslått, sier Krane.

Fosland forteller i retten at Iselvmo gjorde et godt inntrykk under praksisperioden og at hun jobbet hardt for å bevise at hun er dyktig.

Videre sier Fosland at hun som daglig leder har opplevd 42-åringen som vanskelig, da hun ikke har fullført kurs for å kunne utføre negl- og vippebehandlinger, at hun ikke har villet utføre alle massasjene hun er satt opp på og at hun har vært mye syk.

- Jeg føler at vi som arbeidsgivere ikke kunne gjort noe annerledes, sier hun.