Det er Nord Kapitalforvaltning som går inn som største eier i selskapet etter at gründerne Tor Vangberg og Frode Berg selger store deler av sine aksjeposter.

God vekst og gode resultater

– Det er et selskap som har vært flinke og som har levert god vekst og gode resultater historisk sett, sier Anders Høyfødt i Nord Kapitalforvaltning.

I 2016 hadde Kuldeteknisk en omsetning på knappe 140 millioner kroner.

Kjøl, frys og miljøteknologi

Selskapet drifter innenfor kuldeteknikk, kjøleløsninger og miljøvennlig utvikling.

Spesielt innenfor sjømatnæringen finner man kundene til Kuldeteknisk – og særlig produktene SuperFreeze og SeaCool bidrar til høyere kvalitet på frossen fisk.

Kuldeteknisk bruker ikke skadelige klor-fluor-karboner i sine kjøleløsninger.

Bruker ikke klimagasser

– Utslipp av skadelige gasser fra kuldeanlegg har bidratt betydelig til global oppvarming. Vi i Kuldeteknisk benytter naturlige og miljøvennlige kuldemedium i våre løsninger, sier gründer og eier Frode Berg i en pressemelding.

Ifølge finansanalyser er markedet stort innenfor kjøling og frysing av fisk. I Norge beregnes markedet å være verdt over fire milliarder kroner.

Tror på fortsatt vekst

Ifølge Anders Høyfødt er dette områder som er interessante for investeringsfondet.

– Kuldeteknisk er sett ut fra størrelsen et unikt selskap som er alene om flere tekniske løsninger og produkter – og vi tror absolutt de har vekstpotensial i fremtiden, sier han.

Kuldeteknisk har hovedkontor i Tromsø, samt avdelingskontor i Narvik, Harstad Lødingen og på Finnsnes. Selskapet har i dag 69 ansatte.

GRÜNDER: Frode Berg - en av gründerne bak Kuldeteknisk - selger størstedelen av sine aksjer.