- Arbeiderpartiet kaver rundt noen dager før valget

Fremskrittspartiets finanspolitiker Bjørn Gunnar Jørgensen er særdeles lite imponert over det varslede skattekuttet i Tromsø.

Bjørn Gunnar Jørgensen 

nyheter

- Når vi har fått regne på det de rødgrønne foreslår - og ser hvor lite det egentlig dreier seg om - så kan vi ikke ta dette seriøst, sier han til iTromsø.

Ifølge Jørgensen er det snakk om en tikroning i måneden for den gjennomsnittlige eiendomsskatteyteren i Tromsø.

Han peker på at Arbeiderpartiet, Rødt og SV har økt eiendomsskatten med over 70 prosent de siste to årene, og en senking av skattetrykket med fem millioner kroner er knapt merkbart, sier han.

- Det er en dråpe i havet. Det er ikke seriøst å komme med en slik senking, sier han.

Jørgensen sier at det ikke er tvil om hvorfor skattesenkingsutspillet kommer nettopp nå. Han støtter dermed sin borgelige kollega Erlend Svardal Bøe som mener at utspillet er rent valgflesk.

- De siste meningsmålingene viser på svært lite hyggelige tall for spesielt Arbeiderpartiet. Det er helt åpenbart at dette kommer for å prøve ha noe positivt å vise til noen dager før valget, sier Jørgensen.

- Det vi ser nå er at Arbeiderpartiet kaver rundt i valgkampsinnspurten for å prøve å pynte på tallene, sier han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter