Mister b & b heter siden som ble startet opp for fire år siden som et homovennlige alternativ til den populære utleietjenesten Airbnb. Du må ikke være homofil for verken å leie ut eller leie leiligheter via siden, men at du er homovennlig er et krav. Et av målene til siden er å knytte det globale homomiljøet sammen og sørge for trygge boplasser for homofile over hele verden.

Det leies ut leiligheter, hus og rom over store deler av verden, men det er ikke like mange i Norge som har oppdaget tjenesten. I Oslo og Bergen finnes det en del utleiere, men i Tromsø er det kun Giæver og Storkjørren. De har hatt bruker på siden i flere år, men det er først nå de satser på utleie gjennom siden.

– Det er et veldig bra konsept. Homofile kan vi vel kalle en slags minoritet, og det er ikke overalt i verden homofile føler seg trygge. Når man leier gjennom denne siden, vet man at man kommer hjem til noen som enten er homofile selv eller som i alle fall ikke har noen problemer med homofili, forklarer Giæver.

– Ikke det største miljøet

Paret har leid ut deres gjesterom i Kirkegårdsvegen i flere år, og vil også fortsette å leie ut via Air bnb. De legger mye tid ned for å ta vare på gjestene sine, og ser ikke for seg at det å leie ut til andre homofile vil by på noen ekstra utfordringer.

– Når man leier ut på denne måten så tilbyr man jo litt ekstra kontra når man tar inn på hotell. Jeg har endt opp med å være nærmest privatsjåfør for gjester, og vi viser gjerne gjestene våre rundt i byen og inviterer de på middag når vi har muligheten til det, sier Giæver, og legger til:

– Det er ikke akkurat et veldig stort homofilt miljø i Tromsø, og vi har ingen ordentlige homokafeer eller utesteder her, så det blir mer å sette gjestene våre i kontakt med andre i miljøet og være litt «gay guide» om de skulle ønske det.

Populært tilbud

Så langt i høst har de kun fått inn én booking gjennom siden, men nå som høysesongen for vinterturismen står for døren, regner de med å bli fullbooket gjennom hele sesongen mellom de to utleietjenestene.

– Det har faktisk vært ganske bra trykk i sommer, men det er nå det virkelig tar seg opp. Fra november til februar regner vi med at rommet er mer eller mindre bebodd hele tiden. I år hadde vi også overraskende mange gjester i mars og april, så vi får håpe den trenden fortsetter, sier Giæver.