Gjennom selskapets prosessfullmektig, advokat Peder Hatlen, ber han om at kommunen ikke må godkjenne dispensasjonssøknaden til det ulovlige anlegget som Nordic Pharma Inc AS har bygget.

Båndlagt

I et brev til ansvarlig søker, Asbjørn Hammervik Flø i At Plan & Arkitektur AS, sier overingeniør Stein Raste i Byutvikling at området er båndlagt i påvente av reguleringsplanen. Videre berører det omstridte tankanlegget – som består av åtte enheter hvor det skal oppbevares raffinerte fiskeoljer – et område som er avsatt til forretningsformål.

ruver godt: Ifølge kommunen er tankene plassert på et båndlagt område og ligger delvis innenfor et areal som skal brukes til forretningsformål.

Ikke åpen prosess

Advokat Hatlen mener det er feil når utbyggeren hevder at tankene er bygget i en åpen prosess med naboene.

– Det er feil. Utbygger tok ingen hensyn til naboene da byggingen startet like over nyttår. Det skjedde uten at søknad var sendt kommunen, understreker advokaten i sitt brev.

Betydelig bygningsmasse

Ifølge Hatlen og Johan Pettersen utgjør tankene en betydelig bygningsmasse.

– Dersom tankene får stå, vil de i neste omgang legge føringer for og vanskeliggjøre arbeidet med annen regulering i området. De vil være et hinder, slår Peder Hatlen ettertrykkelig fast.

Han hevder også at utbygger i denne prosessen har vist manglende respekt og forståelse for regelverket og har tatt seg til rette.

– Fremgangsmåten er et hån mot samfunnets interesser og må få konsekvenser.

Utvikle bedriften

Asbjørn Hammervik Flø sier i dispensasjonssøknaden at tankanlegget er en vesentlig del av måten utbygger skal videreutvikle bedriften på.

– Det er snakk om verdiskapning og næringsutvikling.

– Dessuten er utvidelsen en del av et eksisterende prosessanlegg. Derfor trodde vi heller ikke at dette var søknadspliktig, sier Flø.

I god avstand

Han mener anlegget er plassert i god avstand til naboene.

Ansvarlig søker går så langt som å karakterisere boligen til Johan Pettersen for en vaktmesterbolig.

Det siste har advokat Hatlen tatt som et bevis på den «ovenifra og ned»-holdningen Nordic Pharma Inc AS har vist i hele prosessen. Både på måten ting er løst på og deres syn på andre aktører og beboere i området.