Cash fra «Alt for Norge»:

– Tromsø er definitivt min by

Cash Torbjorn Court (31) lot seg sjarmere av både folket og byen under oppholdet i Tromsø. Nå drømmer han om å kunne bo i byen en lengre periode.
nyheter

«Alt for Norge» har vært et av TV-Norges mest sette programmet siden oppstarten, og for to uker siden startet serien på sin 8. sesong. Første episode fant sted i Tromsø, og for første gang er det en norskamerikaner med røtter fra Tromsø i serien.

– Bestefaren min utvandret sammen med sin norske mor Solveig Trygstad fra Røros til Washington State. Solveigs far, Edvarde Trygstad, var derimot fra Tromsø og vokste opp bak Mack-bryggeriet. Før jeg skiftet kjønn var mellomnavnet mitt Solveig etter min norske oldemor, og etter kjønnsskiftet ga jeg meg selv mellomnavnet Torbjorn for å hedre min norske arv, forteller Court, som opprinnelig er fra Alaska, men bor i Olympia, Washington.

Tøff periode i livet

Court hørte om «Alt For Norge» da vennen hans Alf Herigstad var med i sesong 3 av den populære serien, og etter en tøff periode følte Court det var på tide å undersøke røttene sine nærmere.

– Jeg følte at mine norske røtter kalte meg tilbake til moderlandet. De siste årene i USA som transperson og veteran hadde begynt å tære på sjela mi, og jeg trengte å gjennomføre en reise hvor jeg fikk reflektert litt over livet mitt og finne ut mer om hvor jeg og min familie kommer fra, forteller Court.

Mistet pusten av omgivelsene

Årets sesong startet med at norskamerikanerne landet med helikopter på Sommarøy, og synet som møtte Court tok fra han pusten.

– Tromsø og Sommarøy er «hands down» det vakreste stedet jeg har vært på. Første gang jeg så Sommarøy tenkte jeg at dette må være himmelen på jord, sier norskamerikaneren og fortsetter:

– Det merkeligste med hele opplevelsen var at jeg følte jeg hadde sett landskapet rundt Tromsø med fjellene som speiler seg i havet og fjellene som omkranser byen i en drøm, så jeg hadde skikkelig déjà vu under oppholdet.

Vil tilbake

Episode tre av serien sendes førstkommende søndag, og Court kan ikke røpe hvor langt han kom i konkurransen. Court er derimot helt klar på at han vil tilbake til Tromsø.

– Jeg føler at Tromsø definitivt er min by. Jeg koste meg ekstra mye på Ølhallen fordi jeg er helt sikker på at min tippoldefar også pleide å drikke der. Hvis jeg noen gang fikk muligheten til å bo i Tromsø i en periode, så hadde jeg sagt ja på flekken, sier Court, og fortsetter:

– Nå som jeg er tilbake i USA lengte jeg tilbake til Norge. Norge har blitt mitt andre hjem, og jo mer jeg lærer om Norge og norsk kultur, jo stoltere blir jeg av å være norskamerikaner.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter