Må betale over 7.000 kroner etter trafikkuhell

Sjåføren var ikke oppmerksom da bilen foran stoppet for rødt lys.
nyheter

Det endte med at han kjørte ned et skilt for å unngå sammenstøt.

Hendelsen fant sted i mars 2017. Sjåføren, en mann på 29 år, kjørte bil, og klarte ikke å stoppe for forankjørende bil da den stanset for et trafikklys på Bruveien i Tromsdalen.

Vedtok straffskyld på stedet

Han svingte opp på en trafikkøy for å hindre sammenstøt med bilen. Der traff vedkommende et skilt som knakk.

Mannen skal ha erkjent straffskyld og samtykket til å vedta et forelegg da politiet gjennomførte avhør på stedet. I senere tid har han vurdert det slik at han ikke kunne lastes for hendelsen, da han mener det var et uhell som kunne skjedd hvem som helst.

Glatt

I dommen kommer det fram at det var svært glatt veibane da uhellet skjedde, noe også tiltalte selv forklarte i retten. Spørsmålet retten måtte ta stilling til var om sjåføren kunne lastes for at han ikke kunne stanse for bilen foran.

Retten legger til grunn kjøreforholdene, lysreguleringene og erfaringer tiltalte hadde med at det var veldig glatt noen hundre meter før krysset. Retten mente tiltalte burde holdt større avstand og/eller kjørt saktere.

Må betale

Retten mener tiltalte ikke oppfylte aktsomhetsplikten i denne situasjonen, og mener han opptrådte uaktsomt. Han er dømt til et forelegg på 7.200 kroner, subsidiært fengsel i 14 dager.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter