– Jeg kan ikke huske at jeg som politiker har vedtatt at det skal legges marmor her, sier Gunnar Pedersen, kommunestyrerepresentant for Høyre, på vei til Høyres kontor i Storgata for å drive valgkamp.

Riktig pengebruk?

I går formiddag ble sperringene i Lehnesmåttet fjernet etter det har vært stengt for gjennomgang på grunn av anleggsarbeid. Pedersen stiller spørsmål ved materialbruken, men innrømmer at det har blitt pent.

– Jeg er litt skeptisk til om det er riktig bruk av penger. Marmor er kanskje litt i overkant og jeg kunne tenkt meg litt billigere materiale, men jeg skal ikke legge skjul på at det har blitt flott, sier Pedersen.

Bygutt Karl Arvid Roman setter også pris på det nye dekket som har kommet i Lehnesmåttet.

– Det er kjempefint. Det trenger jo ikke være så smugaktig fordi om det er et smug, sier Roman.

Ikke helt ferdig

Gullsmed Elin Wintervold er nærmeste nabo til Lehnesmåttet og er glad på vegne av dem som bruker smuget vinterstid. Vannbåren varme i grunnen og belysning skal sørge for tryggere gjennomgang om vinteren.

– Det er magisk og ren lykke når det nå blir snø og isfritt, sier hun.

Ifølge prosjektleder Asle Ræder i Tromsø kommune er det lagt 46 kvadratmeter rosa marmor fra Fauske, i to striper i smuget mellom Storgata og Grønnegata. Langs veggene er det lagt brustein, mens ei renne på midten skal sørge for at regn- og smeltevann får renne ut.

– Selv om Lehnesmåttet er åpent for ferdsel gjenstår litt arbeid med asfalt og lysanlegg.

Marmor for 170.000 kroner

Mesteparten av arbeidet med den nye gågata skal være ferdig før jul. Opprustingen av Kirkeparken tas til neste år.

– Fortauene mot butikkene i Storgata skal være ferdigstilt 15. oktober, mens arbeidene i Storgata i hovedsak skal være ferdigstilt i november. Det er muligens noe arbeid inn mot Kirkeparken som ikke blir ferdigstilt i år, sier Ræder.

Da marmorleggingen startet rundt 20. juli opplyste prosjektleder Henriette Jordheim at kvadratmeterprisen for marmoren var 3.700 kroner. Det betyr at det er lagt fauskemarmor for rundt 170.000 kroner. Prislappen på opprusting av Kirkeparken, Bankgata, Storgata og Kirkegata er på 30 millioner kroner.