Rekordmange har forhåndsstemt i Tromsø.

Fredag klokka 15.00 stenger stemmelokalene for forhåndsstemming. I år har det vært rekordmange som har forhåndsstemt.

FORHÅNDSSTEMMER: Ap-ordfører Kristin Røymo røper at hun ikke synes det var vanskelig å velge hvem hun skulle stemme på. I bakgrunnen sitter valgmedarbeider Kim Rainer Eriksen. 

nyheter

Klokka 11.30 på fredag hadde hele 14.794 velgere forhåndsstemt i Tromsø kommune. Det er nøyaktig 2000 flere stemmer enn antall forhåndsstemmer under stortingsvalget i 2013. Flere hundre flere har forhåndsstemt etter sist opptelling, og det ligger an til at det blir langt flere enn 15.000 forhåndsstemmer når valglokalene stenger, før de igjen åpner på søndag.

– Vakkert

KØ: Det var en lang kø, to timer før forhåndsstemmelokalene stenger. 

Ordfører Kristin Røymo er glad for at så mange bruker stemmeretten.

– Det er vakkert å se at så mange forhåndsstemmer, sier Kristin Røymo som for første gang i livet selv har forhåndsstemt.

– I år valgte jeg å forhåndsstemme for å gjøre ære på at det er en mulighet vi har, sier hun.

Ordføreren er begeistret for at så mange har valgt å ta turen til stemmelokalene.

– Særlig siden det ligger an til å bli et tett valg, så dette blir spennende.

– Bruk stemmeretten

Røymo har en klar oppfordring til de som ennå ikke har bestemt seg.

– Det er fortsatt mange som er usikker. Til dem vil jeg si: Gå hjem og bruk helga på å sette deg inn i de viktigste punktene til de ulike partiene, og stem på de du er mest enig med på valgdagen. Det er en fin ting å gjøre, sier ordføreren.

Stemmelokalene åpner igjen søndag 10. september, mellom klokka 16.00 og 20.00 og på valgdagen 11. september mellom klokka 09.00 og 21.00.