Debatt

«Oppspinn fra Kystens Tankesmie»

Det er helt utrolig at en tidligere regiondirektør i Fiskeridirektoratet og ikkje bare en, men to professorer fusker slik med fakta som de gjør i sitt leserinnlegg i Nordlys og iTromsø.

TILBAKEVISER: Reder Rolf Bjørnar Tøllefsen på Husøy avviser påstander fra Kystens Tankesmie. Arkivfoto: Trond Sandnes, Troms Folkeblad  Foto: Trond Sandnes

nyheter

Herrene Arne Luther, Peter Ørebeck og Torbjørn Trondsen langer ut en masse usanne påstander om meg og mine selskaper, i forsvar for at jeg har avkledd SV sin fiskeripolitikk.

De insinuerer at jeg bryter loven i rederiene mine med de kvotekjøp og salg som er gjort. Alt er godkjent av både skattemyndigheter og Fiskeridirektoratet, og det burde nå tidligere regiondirektør i Fiskeridirektoratet Arne Luther vite, som har godkjent mange av disse transaksjoner.

Videre ramser de opp en masse tall der Senjen Invest AS har kjøpt og solgt en masse kvoter. Direkte feil! Senjen Invest AS har ikke kjøpt noen kvoterettigheter de siste årene. Senjen Invest AS er morselskap til over 10 selskap, som strekker seg fra eiendommer, oljeselskap og fiskeriselskap, samt har management på andre selskap som driver båt. Og det er riktig at selskapet har tjent penger, noe som ikke er forenelig med herrene i tankesmia og SV sin politikk. Disse overskuddene har gått med til å videreutvikle datterselskapene, med blant annet kjøpet av «Rolf Asbjørn».

Videre sier de at båtene har adresse i Sogn og Fjordane og driftes derfra. Feil igjen, adressen er til regnskapskontoret, og det er helt normalt at post i større rederi går direkte dit, slik at regninger og lønn blir betalt ut rett og i tide. Majoritetseier som er meg har full kontroll i selskapet, og båtene driftes tidvis i nord og tidvis i sør, alt etter hvor det er fisk.

Neste påstand de har, er at jeg har ført kystkvoter over på havfiskefartøyer. Nevnte tidligere regiondirektør Luther burde vite at dette er ikke tillatt. Alle våre kvoter ligger på kystfartøy.

Videre sier de at jeg har 9 kystfiskekvoter som er slått sammen på linebåtrederiene Vestfisk AS og 5 kystfiskekvoter på Rolf Asbjørn AS, til sammen 14 kvoter. Atter en feil. Vi har under 4 kvoter på hvert fartøy.

Herrene forteller så om kvotene vi har fått gratis, noe som også er direkte tull. Jeg tror dere skal lete lenge for å finne en fisker som ikke har betalt for sin kvote. Til opplysning gjorde vi de største investeringene på kjøp av kvoter mens AP hadde fiskeriministeren og SV var i regjering sammen med dem … …

Avslutningsvis forteller de at jeg har 2 sjarker som er rigget for betydelig gevinst ved strukturering. Feil igjen, jeg har 3 sjarker, alle med kvoter under 11 meter som ikke kan struktureres, og slettes ikke selges ut av landsdelen, det er ulovlig og også det burde da Luther vite?

Hvis Kystens Tankesmie går ut på å finne personer og bedrifter dere kan sverte med usannheter, håper jeg det er langt mellom hvert møte dere har. Dette er lavmål.

Jeg syns dere heller bør ta innover dere at det går bra i fiskeri her nord. Vi skal ikke så langt tilbake i tid da det var mangel på kapital her nord blant fiskere, og det var lite investeringer i blant annet nybygg. Kystrederiene genererer overskudd og kapital nå, som reinvesteres. Det er ikke slik at den formue jeg og andre redere har ligger i en pengebinge utenfor stuedøra. Det er overskudd fra selskaper som forløpende blir investert videre til nye prosjekt, som igjen skaper nye arbeidsplasser.

De 3 herrer utgir seg for å være representanter for noe så edelt som en «tankesmie», men i realiteten driver de ikke annet enn rein politisk agitasjon. De er politikere som jukser med faktum for å få sin beskrivelse til å passe med virkeligheten.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter