Åpningen av det nye Vardesenteret ble en braksuksess – nå trenger de flere frivillige

Kreftforeningen vil lære deg hvordan du kan jobbe som frivillig på Vardesenteret.

SKÅLTE: Ved åpningen av det nye Vardesenteret skålte tidligere kreftpasient Lone Thrane og senterkoordinator Hilde Nordhus med bobler. Nå har suksessen gjort at de trenger flere frivillige.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

I juni åpnet nye Vardesenteret. Senteret gikk fra 50 til 170 kvadratmeter, fikk flere frivillige og et enda bedre tilbud.

– Plassen gjør at vi kan ta imot flere, vi kan ha flere aktiviteter og sist, men ikke minst – vi har fått tilbake hvilerommet hvor brukerne i tur og orden kan trekke seg tilbake og være for seg selv, fortalte senterkoordinator Hilde Nordhus til iTromsø ved åpningen.

Trenger frivillige

For at senteret skal kunne fortsette å ta imot kreftrammede og pårørende trenger de frivillige.

– Åpningen av det nye senteret har vært en stor suksess. Det er derfor vi trenger flere frivillige nå, forteller Dag Jørgen Helling ved Vardesenteret.

12. september arrangerer de frivilligkurs for alle som ønsker å bidra.

Vardesenteret tilbyr blant annet kulturelle og sosiale innslag, juridisk hjelp, samtaletilbud, ernæringskurs, sminkekurs, trening og fysisk aktivitet.

– Vi trenger folk som kan være en samtalepartner for kreftrammede og pårørende.

– En reddende engel

Ved åpningen av det nye Vardesenteret fortalte Lone Thrane om sin historie. Hun kom langveis fra for behandling på UNN og beskrev tilbudet på Vardesenteret som en reddende engel.

– Oppi alt det negative, hadde jeg Vardesenteret og de andre som var der. Det ble redningen for meg, sa Thrane på åpningen.