Gir penger til flere IKT-studieplasser i Tromsø

Regjeringen vil gi UiT penger til å opprette til sammen 160 nye studieplasser innenfor IKT-fag.

NYE STUDENTER: UiT får til sammen 120 nye studieplasser innenfor IKT-fag - 40 per år - fram til 2021. 

nyheter

Det sier stortingsrepresentant Kent Gudmundsen fra Høyre.

Det er i det kommende statsbudsjettet som dette kommer.

SATSER: Høyres utdanningspolitiske talsmann, Kent Gudmundsen, avslører at regjeringen bevilger penger til 120 nye studieplasser innenfor IKT-fag ved UiT fra neste høst. - Det kommer i tilllegg til de 40 som ble finansiert fra i år, sier han.  Foto: Dana Meknas

- Vi har tidligere bevilget en engangssum til å opprette 40 studieplasser. Nå blir dette tilbudet gjort fast sliik at det på sikt vil være 160 nye studieplasser, sier Gudmundsen.

Ifølge Høyre-politikeren er det etterspørsel fra næringslivet som ligger bak den økte bevilgningen.

- Næringslivet har etterspurt flere studenter innenfor IKT for at vi skal møte nye behov og den økende digitaliseringen i både offentlig og privat sektor, sier han.

Gudmundsen sier at de nye studieplassene på UiT er en del av en nasjonalt opptrappingsplan for IKT.

- Totalt sett setter vi av 145 millioner kroner for flere studieplasser, og dette skal på sikt gi 2.500 studieplasser på landsbasis, sier han.

Pengene vil bli bevilget i statsbudsjettet for 2018.

UiT-rektor Anne Husebekk er svært fornøyd med at det nå opprettes faste studieplasser innenfor IKT-fag.

MEGET FORNØYD: UiT-rektor Anne Husebekk er svært fornøyd over at det nå gis penger til 40 faste årlige studieplasser innenfor IKT ved UiT.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

- Det betyr at vi på sikt kan bygge opp nye kompetansemiljøer og tilbud som vi per i dag ikke har. Ettersom pengene er bevilget fra 2018 vil vi ha god tid til å tenke oss om og bestemme oss for hvordan bevilgningene skal brukes best mulig, sier hun til iTromsø.

Hun tror ikke at det vil være problemer med å gi plass til 40 nye studenter årlig innenfor såpass spesialiserte fagområder som IKT.

- Nei, da vi fikk de 40 ekstra plassene i år så hadde vi ingen problemer med å fylle de opp - vi hadde mange kvalifiserte søkere som ikke hadde fått plass. De nye plassene tror jeg vil bli svært attraktive, sier Husebekk.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter