– I forrige valg stemte jeg Høyre, men denne gangen stemmer jeg Senterpartiet

Høyre fikk flest stemmer i Bjerkaker valgkrets ved forrige stortingsvalg, men mandag kveld uttrykte flere et ønske om å skifte ut Solberg-regjeringen.
nyheter

På utsiden av valglokalet i skolebygget på Sør-Tromsøya, kom iTromsø i prat med flere som nettopp hadde gjort sin borgerplikt i valginnspurten.

Flere valgte, etter eget utsagn, å stemme på et annet parti enn de gjorde i stortingsvalget for fire år siden. Jeanette Hagen var blant disse.

– Stoler på valgomatene

– I forrige valg stemte jeg Høyre, men denne gangen stemmer jeg Senterpartiet, sier 37-åringen tilhørende i Bjerkaker valgkrets.

– Hva er grunnen til at du har forlatt Høyre, til fordel for Senterpartiet?

– I år var jeg veldig usikker, men jeg har valgt å stole på mine resultater på valgomatene. Da fikk jeg Senterpartiet begge ganger, forklarer Hagen.

– Er det enkelte saker eller politikere som gjør at du stemmer Sp i år?

– Jeg tenker at vi trenger et skifte av statsminister. Jeg synes ikke det har gått særlig bra under Erna, så jeg vil ikke ha fire nye år med henne.

Barnebarn av stortingspolitiker

Et ønske om å skifte ut den sittende statsministeren hadde også førstegangsvelger Elise Andrea Holm.

– Jeg har stemt på Arbeiderpartiet, avslører 18-åringen.

– Er det lenge siden du bestemte deg for å stemme på Arbeiderpartiet?

– Ja, jeg har vært bestemt lenge. Jeg har en tilknytning til Arbeiderpartiet, da min farfar har representert partiet på Stortinget for en del år siden.

– Støtter deres hjertesaker

Etter litt utspørring viser det seg at førstegangsvelgeren er barnebarn av Rolf Nilssen, som representerte Troms Ap i hele tre perioder på Stortinget.

– Har du i det hele tatt hatt et valg, med din familiebakgrunn?

– Ja, jeg har selvfølgelig tatt mitt eget valg, selv om Arbeiderpartiet går igjen i stort sett hele familien. Jeg støtter deres hjertesaker, og vil ikke ha Erna Solberg i regjering, sier Holm med et lurt smil om munnen.