Akkurat klokken 21.00, i det prognosen blir offentliggjort på NRK, er det dørgende stille på Kystens Hus der Arbeiderpartiet Troms har sin valgvake. På skjermen lyser et blått og borgerlig flertall mot Cecilie Myrseth og Martin Henriksen. Prognosen viser en oppslutning på 27,3 prosent til Arbeiderpartiet på landsbasis – som er det nest dårligste resultatet til partiet siden krigen. Bare kriseåret i 2001 var verre.

- Du vet, Arbeiderparti-folk er nøkterne mennesker, vi slipper verken ut vill jubel eller mange tårer, sier Troms Aps andrekandidat, Martin Henriksen, med et smil om munnen til iTromsø kort tid etter klokken 21.00.

- Men når man ser på prognosen, er det noe dere kunne gjort annerledes?

- Dette er ikke tiden for selvransakelse eller etterklokskap. Det er tidlig på valgkvelden og dette kan gå alle veier, så noe evalueringen av valget får du ikke nå, sier Henriksen.

- Ingenting er avgjort

Cecilie Myrseth er heller ikke pessimistisk etter at prognosen ble klar.

- Dette er et thriller av et valg, og det er veldig jevnt. Hvordan det går med de små partiene er avgjørende, og derfor er det alt for tidlig å si noe om hvordan dette går. Jeg har fremdeles troa, og disse målingene vi så nå har vis ett flere ganger i valgkampen. Dette er de som har forhåndsstemt, så her er ingenting avgjort, sier Myrseth.

Hun vil heller ikke si noe om hva som kunne vært gjort bedre fra Aps side.

- Jeg vil ikke evaluere valget ennå, det tar vi når alt er avgjort.

Familien kom for å heie

Med på valgvaken har også førstekandidaten med seg familien sin. Like før klokken ni mandag kveld kom bestemoren, moren og tanten til Myrseth inn døra på Kystens Hus. De har tatt turen fra Lavangen for å heie henne frem.

- Vi er veldig stolt av henne uansett, og selvfølgelig ganske spente, sier bestemor Signe Myrseth (84), etter å ha omfavnet barnebarnet i en god klem.

- Dette har vi ventet på lenge. Helt siden hun var liten har hun snakket om at hun vil på Stortinget, og nå skjer det endelig, sier moren Hege Rollmoen (49) som selv sitter i kommunestyret i Lavangen.

Hun kommer jo fra en Arbeiderparti-familie, så det er vel ikke så rart at det ble slik, sier hun mens Myrseth nikker anerkjennende.

Bestefar var ordfører i Lavangen i 20 år, så du kan jo si at jeg kommer fra en samfunnsengasjert familie. Så jeg hadde vel ikke så mye valg, det måtte bli Ap, sier hun og ler sammen med familien.