Ap reagerer på Høyre-valgdagsstunt: – Uskyldig og spontant stunt

Mens Ap avsluttet sin valgkamp da valglokalene åpnet søndag, fortsatte Høyre valgkampen på bruene inn til Tromsø mandag morgen.

Ute på stemmejakt: Erlend Svardal Bøe og Tromsø Høyre var å se på både Tromsøbrua og Sandnessundbrua mandag morgen. Foto: Privat 

nyheter

På vei inn til Tromsøya mandag morgen ble bilister, syklister og fotgjengere møtt av Høyres utsendte med plakater med påskrifter som «Team Erna» og «4 nye år». Det stuntet synes Ap lite om.

– Vi har en «gentlemans agreement» med Høyre om at vi ikke skal drive med listebæring foran eller i valglokalene. Det skal sies at det er god kutyme og tradisjon at vi alle avslutter valgkampen når valglokalene åpner, så hvis Høyre gjør noe annet, må de stå for det selv, sier Jarle Heitmann, Tromsø Aps nestleder og fortsetter:

– Jeg gidder ikke å hisse meg veldig opp over dette, men min personlige mening og Arbeiderpartiets mening her lokalt, er at man skal avstå fra valgkamp etter at stemmelokalene har åpnet.

 

Spontant

Erlend Svardal Bøe, Høyres gruppeleder i kommunestyret, bekrefter at det foreligger en lokal avtale mellom Ap og Høyre i Tromsø om å avstå fra listebæring, men synes stuntet i dag tidlig må være innafor.

– Slike morgenaksjoner holder alle norske partier på med over hele landet i dag. Dette var et uskyldig og spontant stunt fra vår side som jeg hadde inntrykk av at folkene som så oss satt pris på, sier Bøe, og fortsetter:

– Folk tok det med et smil, og de som reagerer er nok folk som ikke stemmer Høyre uansett.

 

Rolig utover dagen

Høyre har nå åpnet sin valgkafé i lokalene sine i Storgata, og Bøe bedyrer at de ikke har planlagt noen flere stunt utover valgdagen.

– Vi ville spre ordet om at det var valg i dag og oppfordre folk til å stemme, og da helst på Høyre. Nå trekker vi inn i kafeen hvor vi blir resten av dagen, sier Bøe.