Frp-Wilsgård: – Håper på varaplass på Stortinget

Leder i Fremskrittspartiet i Tromsø – Kristian Wilsgård – håper på fortsatt borgerlig regjering. Da har han faktisk en sjanse på å komme til Stortinget.

JUBEL: Leder i Tromsø Frp og andrekandidat til Stortinget jublet sammen med cirka 20 andre Frp-ere på den lokale valgvaken. Nå håper han på fortsatt borgerlig regjering. 

nyheter

Frps andrekandidat Kristian Wilsgård ledet de oppmøtte partitroppene på valgvaken på ekstremsportskafeen Flyt. Ifølge ham selv var det en særdeles nervepirrende kveld han hadde foran seg.

Da valgprognosen med bakgrunn i forhåndsstemmene ble presentert så det nemlig ut til at det ble en borgerlig valgseier med 88 mot 81 mandater.

Jublet for prognosene

Jubelen sto høyt i tak blant de cirka 20 oppmøtte lokale Frp-ere.

Frp fikk prognosen en oppslutning på i underkant av 16 prosent.

– Det blir veldig, veldig spennende – og det er helt umulig å si hvordan dette vil ende, sier han til iTromsø.

I løpet av valgkvelden pendlet det politiske flertallet fram og tilbake, men det lå tydelig an til at Frp og Høyre kommer til å trenge støtten fra Venstre og Kristelig Folkeparti.

Tror på forhandlinger

– Det har vi klart å forhandle oss fram til tidligere, selv om begge partiene har sagt at de har vært motstandere av en regjering med Fremskrittspartiet. Jeg tror vi lykkes igjen med forhandlingene, og jeg tror nok at både Venstre og KrF vil ha en borgerlig regjering, sier Wilsgård.

Wilsgård er altså nummer to på Frps liste for Troms etter justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen, og når partiet nå ender opp med én representant på Troms-benken vil ikke Wilsgård få stortingsplass. Dog øyner han et lite håp.

Kan bli varamann

En borgerlig regjering med fortsatt deltakelse fra hans partikollega Amundsen er nemlig eneste reelle sjanser Wilsgård har for å komme på Stortinget.

– Per-Willy er et tungt navn i vårt parti og i dagens regjering, så jeg er ganske sikker på at han vil bli spurt om å fortsette–selv om det er en helt ny regjering som skal settes, sier Wilsgård.

Selv er han fornøyd med sin egen valgkampinnsats, selv om han er selvkritisk på ett område.

Bommet med fiskerispørsmål

– Jeg synes at jeg hadde kunnet få fram mer om vår samferdsels- og fiskeripolitikk. Spesielt innenfor fiskeri så har andre partier fått eierskap til området, sier Wilsgård selvkritisk.

– Det til tross for at dere hadde fiskeriministerposten?

– Ja, vi har ikke lyktes i å nå fram, det må vi bare slå fast, sier Wilsgård.

Han tror imidlertid at partiet har scoret høyt på andre områder.

Listhaug har dratt stemmer

– Vi har nytt godt av å ha så pass toneangivende politikere som Sylvi Listhaug og Ketil Solvik-Olsen. De har lokket velgere med sine tydelige standpunkter og de resultatene de kan vise til, sier Wilsgård.

Han er også fornøyd med innsatsen til partiet i Troms.

– Det ser ut som om vi har over 20 prosent av forhåndsstemmene, og det er en veldig stor fremgang. At vi får nesten like mange stemmer på landsbasis som ved forrige valg viser også at vi nesten ikke har hatt regjeringsslitasje.

– Det er ifølge meg et historisk resultat, avslutter han.