Fylkesnes: - Jeg er overbevist om at jeg kommer på tinget

Da 40 prosent av stemmene var talt opp i Troms, følte SVs Torgeir Knag Fylkesnes seg sikker på fire nye år på tinget.

SVs Torgeir Knag Fylkesnes 

nyheter

Det ble dørgende stille på SVs valgvake på Verdensteateret da valgdagsmålingen og prognosen for valget ble sluppet klokka 21.

Partiets førstekandidat i Troms, Torgeir Knag Fylkesnes, sto behersket med armene i kors og fulgte med mens gode prognoser for de borgerlige partiene ble lest opp på storskjermen.

Da det ble klart at SV lå an til å få et resultat godt opp på 5-tallet - en forbedring fra valget i 2013 da SV endte på 4,1 prosent.

Vel 20 minutter inn i valgvaka rår det en optimistisk, men spent stemningn i kinosalen på Verdensteatret.

Fylkesnes brukte minuttene før valglokalene stengte til å rose innsatsen SVs mannskap har gjort i årets valgkamp.

Han innrømmer imidlertid at det vil være et stort skår i gleden om han selv velges til en ny periode på tinget, men også denne gang i opposisjon.

- Vi har gjort en eksepsjonelt bra valgkamp, som gjør at vi ligger opp mot ti prosent oppslutning i Troms, sier Fylkesnes.

Stortingskandidaten viser til en endret måte å regne ut utjevningsmandater på som hovedgrunn til å komme med følgende beskjed:

- Troms SV ligger an til å gjøre det best av alle fylkene. Jeg er overbevist om at vi får minst et utjevningsmandat. Det er ikke så mye «bingo» som før når de mandatene deles ut.