Han leder landets minste parti: – Er overhodet ikke skuffet over valgresultatet

Det var flere partier som hadde grunn til å være skuffet utover valgnatta. Nordtings partileder var ikke misfornøyd, selv om de lå an til å få lavest oppslutning av samtlige partier.

FRA TEATERVERDENEN: Amund Sjølie Sveen, 1.-kandidat for Nordting i Troms, ikke skuffet over å lede landets minste parti.   Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Klokken 23.00 var drøye 75 prosent av stemmene til stortingsvalget 2017 telt opp. I bunnen lå partiet Nordting, som mange kjenner fra diverse teaterscener i Nord-Norge.

Med 50 foreløpige stemmer på landsbasis, lå Nordting et lite stykke under Samfunnspartiet, Norgespartiet og Verdipartiet.

Ønsker ikke å «ta makta»

Nordings 1.-kandidat fra Troms, og det selverklærte seperatistpartiets ubestridte frontfigur, Amund Sjølie Sveen, var allikevel på ingen måte skuffet over det foreløpige resultatet.

– Det har aldri vært Nordting sitt formelle mål å ta makta, så jeg er overhodet ikke skuffet, sier Sveen.

– Målet vårt er å forandre måten vi tenker på – og det kommer vi til å fortsette med, legger han til.

– En politisk dreining mot venstre

– I og med at dere er landets minste parti, må jeg spørre: Vil Nordting stille til valg i fremtiden?

– Det vet jeg ikke akkurat nå. Det er ikke sikkert at å stille til valg er rett metode for oss, men jeg ser at SV og Senterpartiet går fram, og at det er en politisk dreining mot venstre. Dette er vi en del av: Å flytte eierskapet av naturressursene tilbake til nord, for eksempel.

Prosjektet Nordting kommer uansett til å videreføres, ifølge Sveen.

– Allerede på fredag har vi Nordting i Honningsvåg, og vårt arbeid kommer til å fortsette på forskjellige arenaer.