Politikerne hyller ungdommen: – De har dratt lasset i valgkampen

Ap og Høyre trekker fram ungdomspartiene som de store pådriverne lokalt i valgkampen.

STÅTT PÅ: Elin Skaugum og Demitu Mohammed i AUF (til venstre) og Unge Høyre-medlemmer (til høyre) har stått på i valgkampen. Foto: AUF/Unge Høyre 

nyheter

I kveld samles de ulike partiene på deres ulike valgvaker. Særlig Høyre og Arbeiderpartiet trekker fram en gruppe som har betydd mye i valgkampen; ungdomspartiene.

– Unge Høyre har virkelig dratt lasset i denne valgkampen, sier Erlend Svardal Bøe, Høyres gruppeleder og tidligere generalsekretær i Unge Høyre.

– De har stått på dag og natt – bokstavelig talt. De har hatt mange nattaksjoner. I går kjørte jeg hjem etter siste dag med valgkamp, og så at Unge Høyre-medlemmer var ute og hengte opp plakater. Da ble jeg rett og slett rørt, sier Bøe.

LES OGSÅ: Dette stemte tromsø­væringene rett før valg­lokalet stengte

Fri og frank

Han forteller at ungdommen står for mye av arbeidet som ikke blir lagt merke til, som pakking av konvolutter og valgkampmateriale.

– Voksne partimedlemmer har jobb og familie, så det er klart det er enklere å prioritere valgkamp for oss som er ung, fri og frank. Da jeg var generalsekretær i Unge Høyre pleide jeg å si at det blir ingen valgseier for Høyre uten Unge Høyre. Det mener jeg ennå i dag, sier Bøe.

LES OGSÅ: Her går stemmingen knirke­fritt for seg, men én ting irriterer stemme­styreren

Partiets bruspulver

Også Aps andrekandidat og stortingsrepresentant Martin Henriksen roser ungdommens innsats i valgkampen

– Alle ungdomspartiene gjør en ekstraordinær innsats i valgkampen. Vi er stolt av AUF-erne som vant skolevalget i Troms og Norge. De har stått på stand og arrangert nattaksjoner. I tillegg har de gått på husbesøk nesten hver eneste dag i valgkampen. Uten AUFs innsats vet jeg ikke hvordan valgkampen hadde vært, sier han.

LES OGSÅ: Dårlig vær i dag vil trolig føre til høyere valg­oppslutning

Partiets bruspulver

Henriksen var selv leder av AUF nasjonalt fra 2006 til 2010.

– AUF-erne står opp først og legger seg sist. Det hadde vært en fattigslig valgkamp uten AUF og de andre ungdomspartiene. At vi har så aktive ungdomsparti i Norge er noe av det vakreste med demokratiet vårt. AUF blir kalt partiets salt, fordi de er en kritisk venn til Ap. Men i valgkampen er de vårt bruspulver, som gjør alt livligere, sier Henriksen.

Les alt om valget her.