Myrseth om valgnederlaget

– Saken med forsvaret i Troms har ikke vært heldig

Arbeiderpartiets 1.-kandidat i Troms ønsker å finne årsaken til partiets katastrofevalg.

SKUFFET: Cecilie Myrseth .  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Like før midnatt valgnatta erklærte Aps partileder Jonas Gahr Støre nederlag. Aps 1.-kandidat i Troms, Cecilie Myrseth, innrømte i etterkant av Støres TV-tale at valgresultatet var svært skuffende.

– Nå er ikke alle stemmene telt opp enda, men uansett hva som skjer i løpet av natta vil Arbeiderpartiet ende opp langt under målet, sier hun.

Skal lytte til velgerne

– Hva gjorde dere galt i valgkampen?

– Det er for tidlig å si nå, men vi må bruke tid til å finne ut hva som har gått galt. Vi har hatt flere hundre mennesker som har gjort en fantastisk innsats for oss, og disse menneskene skal vi nå lytte til, for å høre tilbakemeldingene de har fått fra velgerne de har møtt.

– Jeg skjønner at du ikke har et fasitsvar, men du må vel ha en magefølelse på hva som har blitt gjort feil?

– Ja, saken med forsvaret her i Troms har nok ikke vært heldig for oss, sier Myrseth – med tydelig adresse til Ap sitt samarbeid med Høyre og Frp, i arbeidet med Forsvarets nye langtidsplan.

Skal vise seg på Stortinget

– Du og Martin Henriksen er allikevel klar for Stortinget, slik resultatet ser ut nå etter midnatt. Det er vel allikevel gledelig?

– Ja, jeg og Martin skal nå bruke tid på å lytte til folk i egen organisasjon i Troms. Vi skal vise hva vi er gode for, nede på Stortinget!

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter