Myrseth om valgnederlaget

– Saken med forsvaret i Troms har ikke vært heldig

Arbeiderpartiets 1.-kandidat i Troms ønsker å finne årsaken til partiets katastrofevalg.

SKUFFET: Cecilie Myrseth . 

nyheter

Like før midnatt valgnatta erklærte Aps partileder Jonas Gahr Støre nederlag. Aps 1.-kandidat i Troms, Cecilie Myrseth, innrømte i etterkant av Støres TV-tale at valgresultatet var svært skuffende.

– Nå er ikke alle stemmene telt opp enda, men uansett hva som skjer i løpet av natta vil Arbeiderpartiet ende opp langt under målet, sier hun.

Skal lytte til velgerne

– Hva gjorde dere galt i valgkampen?

– Det er for tidlig å si nå, men vi må bruke tid til å finne ut hva som har gått galt. Vi har hatt flere hundre mennesker som har gjort en fantastisk innsats for oss, og disse menneskene skal vi nå lytte til, for å høre tilbakemeldingene de har fått fra velgerne de har møtt.

– Jeg skjønner at du ikke har et fasitsvar, men du må vel ha en magefølelse på hva som har blitt gjort feil?

– Ja, saken med forsvaret her i Troms har nok ikke vært heldig for oss, sier Myrseth – med tydelig adresse til Ap sitt samarbeid med Høyre og Frp, i arbeidet med Forsvarets nye langtidsplan.

Skal vise seg på Stortinget

– Du og Martin Henriksen er allikevel klar for Stortinget, slik resultatet ser ut nå etter midnatt. Det er vel allikevel gledelig?

– Ja, jeg og Martin skal nå bruke tid på å lytte til folk i egen organisasjon i Troms. Vi skal vise hva vi er gode for, nede på Stortinget!