Bymisjonen får 50.000 kroner av Gatefesten

Gatefesten ble en såpass stor suksess at festen gikk med overskudd allerede første gang den ble arrangert. Nå gir eierne deler av overskuddet til et veldedig formål.

SJEKK: Her har Vibeke Olsen i Bymisjonen fått en sjekk på 50.000 kroner av «Gatefesten», bestående av Aunegården, Prelaten, Compagniet og Flyt. Her sammen med eierne Truls Tangen, Trond Schikora, Bjørn Haug og Arthur Mack. Foto: Privat 

nyheter

Vibeke Olsen ved Kirkens Bymisjon tok i dag mot sjekken på 50.000 kroner fra de fire eierne av «Gatefesten».

– Vi i Bymisjonen synes dette er helt fantastisk. Det er utrolig viktig for oss å ha så gode støttespillere blant de næringsdrivende i byen, sier hun.

For det er ikke bare den økonomiske støtten som er viktig for dem.

– Det er klart vi trenger pengene, hver krone teller for oss. Men like viktig er det at folk bryr seg om hverandre og om oss. Med denne støtten fra «Gatefesten» føler vi oss både sett og hørt, og det er veldig bra, sier hun.

STORE PLANER: "Gatefesten" har allerede begynt å planlegge neste års fest og er i gang med bookingen av band. Foto: Daniel Lilleeng 

Kan mette mange munner

Det var i august at Prelaten, Aunegården, Compagniet og Flyt arrangerte «Gatefesten» sammen. Flere gater i Tromsø skulle holdes stengt på grunn av Arctic Race, og da så eierne av disse fire utestedene sitt snitt til å arrangere fest for tromsøværingene.

– Vi er fire utesteder som gikk sammen om å lage «Gatefesten». Vi klarte å tromme i hop en fest og planlegger og gjøre det samme igjen til neste år. Da vi hadde sikret driften for neste år fant vi ut at deler av overskuddet som var igjen burde gå til et veldedig formål, forteller initiativtaker Arthur Mack.

Og pengene kommer godt med.

– 50.000 kroner kommer til å mette utrolig mange munner. Vi har flere tusen gjester hvert eneste år og arrangementer nesten daglig, så de pengene kommer veldig godt med, forteller Olsen.

SUKSESS: «Gatefesten» ble arrangert i Sjøgata under Arctic Race-helga i august.   Foto: Daniel Lilleeng

Vil fortsette med «Gatefesten»

Mack forteller at de allerede har begynt å planlegge neste års fest.

– Vi håper å ha noen band klare allerede før jul. Da kan vi legge ut billettene samtidig, forteller han.

Overskuddet av neste års «Gatefest» vil også gå til et veldedig formål.

– Bymisjonen gjør en utrolig bra jobb. Både som vi kjenner til og som vi ikke ser. Til neste år skal vi også bli enig om et veldedig formål. Kanskje det blir Bymisjonen da og, men det er for tidlig å si nå. Det viktigste for oss er å bidra til det lokale, avslutter Mack.