Myrseth om Støre: Han er den riktige lederen for Ap

Arbeiderpartiet går tilbake i alle landets fylker og gjør sitt dårligste valg fra opposisjon på 90 år. Likevel mener Aps førstekandidat at Jonas Gahr Støre er riktig leder for partiet.

IKKE TID FOR UTSKIFTNING: Cecilie er sikker på at Jonas Gahr Støre er riktig mann for Arbeiderpartiet, til tross for det dårlige valgresultatet. Her er Myrseth på Arbeiderpartiets valgvake i Tromsø mandag kveld. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

Det ble en ordentlig blåmandag for Arbeiderpartiet. Så langt har de borgerlige kapret 89 mandater, mens de rødgrønne 80.

Ap har gått tilbake i samtlige fylker, og i Troms går de tilbake med 6,9 prosentpoeng.

Vil analysere

Arbeiderpartiets Cecilie Myrseth, førstekandidat i Troms og som er klar som stortingskandidat, forteller at de i tiden fremover vil de bruke på å evaluere tilbakemeldingene fra både velgere og frivillige.

– Det er ikke en sak som kan være svaret på alt. Nå må resultatet synke inn og vi vil analysere beskjedene vi har fått internt. Vi har åpenbart ikke vært tydelig nok på vår politikk, men det er for tidlig å trekke lettvinte konklusjoner. Jeg ser at andre gjør det og blant annet krever endringer i ledelsen vår. Dette syns jeg blir for lettvint, sier Myrseth til iTromsø.

– Jonas er riktig leder

Allerede tidlig tirsdag morgen begynte spekulasjonene om hvorvidt Jonas Gahr Støre er rette mann for førersetet. Ifølge Ap-kilder VG har snakket med, er lederkampen innad i partiet allerede i gang.

– Er Jonas Gahr Støre riktig mann til å lede Arbeiderpartiet?
– Ja, Jonas er riktig leder. Skal man ta den debatten hver gang man gjør et dårlig valg? Det har vært et ekstremt personfokus på Jonas denne valgkampen, og det har blitt servert «drittpakker». Dermed har man tatt fokuset bort fra politikken og heller flyttet det til personen Jonas, sier Myrseth.

– Jonas har stått i det – og står i det i dag. Det er når det går dårlig at man trenger en tydelig ledelse, og det har vi i Jonas. Det er gjennom dårlige tider at man får se en god leder. Vi andre lederne i partiet må også gjøre vår del for å få samlet partiet og gjøre oss klar til neste valg, legger hun til.