Budsjett 2018:

Skeptisk til budsjettet

Høyres Erlend Svardal Bøe mener at den politiske ledelsen ikke kutter nok – og at de samtidig satser for lite.

  Foto: Haakon Steinmo

nyheter

Ifølge gruppelederen for Høyre så har de tre styrende partiene egentlig ikke gjort en styrking av skolesektoren i det hele tatt.

«Kreativt»

– Ap, SV og Rødt driver med kreativ tolkning. De sier at de styrker skolerammen med 13,7 millioner kroner, men det er det samme som administrasjonssjefen foreslår å kutte i sitt budsjett, så i realiteten er det ingen økning, sier Bøe.

Vil gjerne satse på skole

Han er positiv til en økt ramme til skolesektoren, men da må det være beløp som monner.

– Det er et område som vi i Høyre mener er veldig viktig, så vi støtter å gi mer penger dit, sier han til iTromsø.

Planene på å øke potten for å kjøpe kommunale boliger får også støtte fra Bøe og Høyre.

– At de foreslår å øke investeringene til kjøp av bolig til sosiale formål er positivt. Etter alle sakene som har vært i media de siste ukene så tror vi i Høyre det er lurt at en øker satsingen på dette feltet, sier han.

Vil senke eiendomsskatten

I forrige uke ble det klart at eiendomsskatten i kommunen senkes med cirka fem millioner kroner.

Dette mener Bøe er altfor lite – sett i sammenheng med den kraftige økningen som ble gjennomført i 2015.

– Det står over 170 millioner kroner på disposisjonsfondet til kommunen. Med andre ord har inntektene fra den kraftige økningen av eiendomsskatten ikke blitt brukt på å gjøre tjenestetilbudet bedre, men blitt satt rett på fond. Disse pengene burde heller gå tilbake til innbyggerne i Tromsø, sier han.

Etterlyser flere kutt

Han etterlyser også kraftigere kutt i driftsbudsjettet – som nå er oppe i hele 3,78 milliarder kroner for 2018.

– Det er nesten ingen kutt i budsjettforslaget deres. Dette er jo gjengen som skulle «rydde opp», men så langt så ser det ut til at de er mer glad i å bruke penger enn å prioritere, avslutter Bøe.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter