Ville danke ut Per Willy Amundsen, men holdt på å stikke av med «Ap-mandat» i stedet

SVs Torgeir Knag Fylkesnes var nær ved å ta direktemandatet fra Aps andrekandidat, Martin Henriksen.

KONKURRENTER: Torgeir Knag Fylkesnes (SV, til venstre) mangler rundt 1.100 stemmer for å ta direktemandatet til Martin Henriksen (Ap). 

nyheter

Med 92 prosent av stemmene i Troms opptalt, mangler Torgeir Knag Fylkesnes (SV) kun 1.111 stemmer før han stikker av med ett av fem direktemandat i fylket. Dersom det skjer, mister Martin Henriksen (Ap) stortingsplassen.

Ville ta Frp-mandat

– Vår mål har hele tiden vært Frp og Per Willy Amundsens mandat, men de gjør et overraskende sterkt valg i Troms i år.

– I stedet holdt dere på å ta et mandat fra Ap. Hva tenker du om det?

– Med åtte prosent av stemmene igjen, er det lite trolig at det skjer. Likevel gjør vi et veldig godt valg, og det ser ut til at de rødgrønne i det minste har styrket seg i Troms. Det er det viktigste. Vi har gjort jobben som et lag i fylket, sier Fylkesnes.

– Forstår ikke landsdelen

Det ligger an til at de rødgrønne tar fire mandater i fylket, samt utjevningsmandatet, som etter alle solemerker går til Fylkesnes.

– Jeg har heiet på Torgeir hele valgkampen og håper virkelig at han kommer inn på utjevningsmandatet. Vi håpet alle sammen at SV skulle ta Frp-mandatet, sier Arbeiderpartiets Martin Henriksen, og fortsetter:

– Men sånn er det i politikken. Vi ser imidlertid at det er ganske klart rødgrønt i Troms og resten av landsdelen. Det er ikke noe rop om Høyre- og Frp-regjering her. De forstår ikke landsdelen, det viser fiskeripolitikken, distriktspolitikken, sentraliseringen og hardkjøret på regionreform.